MILOŠEVIĆ: Bilo bi previše da tražim igračima više od ovoga u ovom trenutku! Igrača kao što je Asano smo i tražili!
Savo Milošević je prezadovoljan kako su njegovi igrači odigrali protiv Malatije, Foto: Starsport©

Zadovoljan

MILOŠEVIĆ: Bilo bi previše da tražim igračima više od ovoga u ovom trenutku! Igrača kao što je Asano smo i tražili!

Trener crno-belih ističe da mu je drago što se primećuje ono na čemu on i stručni štab rade već 4 meseca

Objavljeno: 00:24h

Partizan je pobedio Malatiju u prvom meču 3. kola kvalifikacija za Ligu Evrope, a crno-beli su pružili jednu od najboljih partija u poslednjih godinu dana.

Ovo je možda i najbolja utakmica kluba iz Humske od kada je na mesto trenera seo Savo Milošević, čiji se rad itekako primećuje u igri.

- U najkraćem, čestitam mojim momcima na odličnoj igri, možda i najboljoj od kada sam ja trener, protiv jedne ozbiljne ekipe. Sveli smo Malatiju na ono što smo radili sa slabijim ekipama. Imali smo nesreću da primimo taj gol, ali smo pored 3 postignuta mogli da damo još 2-3. Zaista bih bio nekorektan prema igračima ako bih tražio više od ovoga u ovom momentu.

Partizan je dobio izgleda fantastičnu napadačku trojku - Suma, Sadik i Asano.

- Otkad sam došao u Partizan insistirao sam najviše na jednom segmentu igre, a to je brzina. Radili smo u skladu s tim i kada je u pitanju dovođenje igrača, ali i sama igra i filozofija igre koju ja zastupam. Takve igrače smo gledali i da dovedemo, tako da je ono što ste danas videli i rezultat naše igre, ali i individualne brzine koju poseduju igrači koje smo doveli. Mislim da je ovo tek početak i da najbolje tek predstoji. Asano je prvi put danas stao sa ekipom na teren i treba mu određeni period da se uklopi. Ali videli ste da je njegova brzina dovoljna po sebi za dosta stvari.

Ekipa ne liči nimalo na ekipu iz prošle sezone, jer je većina igrača iz prošle sezone, što je neverovatno.

- Ova ekipa napreduje iz utakmice u utakmicu može 30-40 odsto više od ovoga, to sam rekao na konferenciji pred utakmicu, pa sam čuo da se neki podsmevaju tome. Potreban je period da biste određene pomake napravili, ja sam izbegavao, ali ću i izbegavati da ističem svoje zasluge i stručnog štaba. Ova ekipa ima kvalitet, kao što sam uvek govorio, ali ima i jednu stvar koja je jako bitna - to je da su profesionalci i da prihvataju sve zahteve bez pogovora. Tako da smo i ja i stručni štab bili u situaciji da sprovedemo u delo sve ono što smo zamislili taktički i kada je u pitanju filozofija igre, jer smo naišli na apsolutno razumevanje i ispunjavanje svih obaveza bezuslovno od strane igrača. I rezultate vidite, ali daleko od toga da smo završili. Ovo je tek prva utakmica, ali drago mi je da ljudi vide šta je to što radimo - zaključio je trener Partizana.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.