PARTIZAN KAKAV ODAVNO NIJE VIĐEN RAZBIO TURKE U HUMSKOJ: Suma plesao po terenu, Sadik i Asano zakucali Malatiju!
Partizan je pobedio Malatiju 3:1 na svom terenu, Foto: Starsport©

Kvalifikacije za Ligu Evrope

PARTIZAN KAKAV ODAVNO NIJE VIĐEN RAZBIO TURKE U HUMSKOJ: Suma plesao po terenu, Sadik i Asano zakucali Malatiju!

Sva dešavanja na ovom meču ste pratili u lajv blogu na Espresu

Objavljeno: 00:31h

Želeo je Partizan da pokaže Malatiji da je bolji tim i da sa prednošću krene na revanš u Tursku i pokazao je to, iako možda rezultat nije zadovoljavajući. Crno-beli su trijumfovali u Humskoj 3:1 u prvom meču 3. kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

Želeli su i čekali jako dugo navijači Partizana na jednu vrhunsku utakmicu svojih fudbalera, i to su i mogli da vide, ali nažalost rezultat na kraju ne pokazuje u potpunosti koliko su bili bolji od protivnika.

Daleko jedna od najboljih partija crno-belih fudbalera u poslednjih sigurno godinu dana, a možda i duže. Turci mogu da budu presrećni i pre svega zahvale svom golmanu što se ne vraćaju kući sa bar 5 golova u svojoj mreži.

Sejduba Suma postiže gol iz penala
Sejduba Suma postiže gol iz penalafoto: Starsport©

Fantastično je odigrao čitav tim crno-belih više od 80 minuta, predvođen pre svega Sejdubom Sumom, koji je zaista pokazao da je neki novi igrač i da bi tek ove sezone mogao da konačno pokaže zašto je najskuplje pojačanje u istoriji kluba.

Internacionalac iz Gvineje Bisao je bio glavni igrač u crno-belom timu, preko njega je išla svaka najopasnija akcija, bio je na svakom delu terena, i u samoj završnici i šteta je što bar jedan od dva zicera nije iskoristio.

Ipak, jeste ostavio loptu na tacni Sadiku u 4. minutu kada je ovaj raspalio tribine vodećim golom.

Umar Sadik je postigao vodeći gol za Partizan
Umar Sadik je postigao vodeći gol za Partizanfoto: Starsport©

Mleo je Partizan protivnika u prvih 45 minuta, ali nije stizao nikako do novog pogotka, iako je zujalo oko golmana Fornala koji je bio na visini zadatka na ovom meču i zaista je glavni krivac što bar još 3 lopte nisu završile u mreži Malatije.

Milošević je na startu drugog poluvremena već uveo Takumu Asana, a ovaj je odmah krenuo da pokazuje svoje glavne kvalitete pre svega brzinu i pod njegovim naletima se talasala odbrana turskog kluba.

1 / 3 Foto: Starsport©

U tom periodu promašene su još 2-3 stopostotne šanse, između ostalih 2 Suma i jednu pojačanje iz Japana, da bi se onda iskupio u 67. minutu i konačno uspeo da savlada odličnog Fornala za 2:0.

Nije se zadovoljavao domaćin tim rezultatom, nastavio je da napada u želji da postigne treći pogodak i onda u jeku tih svojih napada, primio je gol na drugoj strani posle prekida.

Urošević je sprečio opasnu kontru i izbacio loptu u korner, posle koga je Čabake zatresao mrežu Stojkovića za veliko razočarenje na stadionu, jer je Partizan zaista zaslužio ubedljiviju pobedu.

1 / 6 Foto: Starsport©

I kosmička pravda je zadovoljena minut pred istek regularnog toka meča kada je ruski sudija pokazao na "belu tačku", nakon što je lopta baš Čabakea udarila u ruku u kaznenom prostoru gostiju, a Sejduba Suma je bio siguran izvođač i tako stavio tačku na i, i ujedno krunisao svoju vrhunsku utakmicu pogotkom.

Sada crno-beli putuju na revanš meč sa dobro prednošću koju bi morali da odbrane za 7 dana u Turskoj.

PARTIZAN - MALATIJA 3:1 (Sadik 4, Asano 67, Suma 90 penal - Čebake 83)

Partizan: Stojković - N. R. Miletić, Ostojić (od 78. Vujačić), Pavlović, Urošević - Šćekić, Zdjelar - F. Stevanović (od 46. Asano), Suma, Z. Tošić - Sadik (od 84. Ožegović).

Malatija: Farnol - Čebake, Mina, Akbaš, Kaš - Jalčin - Bifuma (od 46. Tore), Džagiran (od 56. Giljerme), Čalali (od 71. Jildirim), Fofana - Jahović.

Sva dešavanja na ovom meču ste pratili u lajv blogu na Espresu.

90+5 - KRAJ! Partizan je pobedio 3:1.

89. minut - GOOOL! Sejduba Suma kruniše odličnu partiju golom iz jedanaesterca. Hladnokrvno je sačekao da golman ode u jednu, a on poslao loptu u drugu stranu.

89. minut - PENAL! Konačno Partizan dobija jedanaesterac. Asano je pokušao da ubaci loptu u peterac, ali je lopta pogodila u ruku Čabakea, strelca gola za Malatiju i ruski arbitar pokazuje na belu tačku.

83. minut - GOOOL! Malatija stiže do gola koji je želela u Beogradu. Pravo niotkuda su Turci stigli do pogotka, koji im mnogo znači za revanš. Strelac je Čabake posle kornera.

78. minut - Maler za Partizan sada, povredio se Bojan Ostojić i morao je van terena. Umesto njega na terenu je debitant Vujačić.

67. minut - GOOOL! Pa morao je konačno neko da probije Fornala. Takuma Asano je konačno pronašao put lopti do mreže i tako svoj debi ukrasio pogotkom.

63. minut - Nova fantastična prilika za Partizan i nova još bolja odbrana golmana Fornala. Sada je Asano imao zicer u kontri i odbranio mu je golman turskog kluba.

61. minut - Oboren je Asano u šesnaestercu turskog kluba, igrači i klupa Partizana su tražili penal, ali je ruski sudija odmahnuo glavom, a potom pokazao žuti karton Savu Miloševiću zbog protesta.

58. minut - Evo zašto je Gokan Tore uvek inspirisan protiv Partizana. Fantastično je prošao i šutirao sa 18 metara, ali je pogodio stativu, da bi u nastavku akcije lopta iznenadila Giljermea i umesto u prazan gol, odbila se u gol-aut.

54. minut - Nova šansa za Sumu, ponovo je imao jedan na jedan sa golmanom Malatije i ponovo je Fornal izašao kao pobednik.

54. minut - Vrlo je aktivan Asano od kada je ušao u igru. Pokušao je u nekoliko navrata da iskoristi svoju brzinu, ali za sada bez uspeha.

46. minut - Obojica trenera su izvršili izmene na poluvremenu. Umesto Filipa Stevanovića na terenu je Takuma Asano, najnovije pojačanje Partizana kome je ovo debi.

1 / 2 Foto: Starsport©

Na drugoj strani je ušao Gokan Tore, koji je svojevremeno u dresu Bešiktaša postigao dva gola protiv Partizana u Humskoj.

45+4 - Kraj prvog poluvremena! Bila je gužva u šesnaestercu Malatije u poslednjem minutu, ali nijedan igrač Partizana nije uspeo da uputi dobar udarac ka golu.

1 / 11 Foto: Starsport©

45. minut - Auuuh kakva sada šteta. Zoran Tošić se sjajno namestio na udarac sa ivice šesnaesterca, ali je šutirao tik pored gola Malatije.

35. minut - Počeo je jak pljusak u Beogradu praćen grmljavinom.

35. minut - Nezgodno je sada bilo za Vladimira Stojkovića. Šutirao je Jalcin, ali je golman Partizana krajnjim naporom izbacio loptu u korner.

26. minut - Kakva sada šansa za Sejdubu Sumu. Spojio ga je Zoran Tošić s golom, ali je odlično intervenisao golman Fornal, mada je i Suma šutirao direktno u njega sa svega nekoliko metara.

1 / 5 Foto: Starsport©

17. minut - Aktivan je Suma na svakom delu terena i vidi se da je inspirisan za igru. Sada je napravio dobru akciju, ali su ga saigrači loše ispratili pa je morao da šutira, ali direktno u ruke golmanu Malatije.

6. minut - Otvorio se prostor u odbrani Partizana iskoristio je Čalali dobio sjajan pas od Čagirana, izgledalo je veoma opasno, ali je Vladimir Stojković pravovremeno istrčao i pokupio loptu.

4. minut - GOOOL! Kakav start Partizana! Fantastični Sejduba Suma je izveo pravu majstoriju i izbacio celu odbranu Malatije, a potom samo pustio loptu na peterac Umaru Sadiku kome nije bilo teško da zatrese mrežu.

21.00 - Počela je utakmica u Humskoj.

1 / 4 Foto: Espreso

20.47 - Zanimljivo je da navijači Partizana nisu reagovali kada je bivši kapiten Zvezde Mičel Donald prošao ispred njih u tunel.

20.30 - Zagrevanje igrača Partizana.

20.23 - Ni igrači Malatije na zagrevanju nisu ništa bolje prošli od članova uprave Partizana.

20.20 - Zvižduci za članove uprave Partizana.

20.15 - Velike gužve ispred stadiona u Humskoj. Očekuje se velika poseta.

Stadion Partizana i gužva pred utakmicu
Stadion Partizana i gužva pred utakmicufoto: Espreso

20.00 - Ovako izgledaju tribine stadiona u Humskoj sat vremena pre početka utakmice.

1 / 3 Foto: Espreso

19.43 - Poznati su sastavi dve ekipe za večerašnju utakmicu.

Partizan: Stojković - N. R. Miletić, Ostojić, Pavlović, Urošević - Šćekić, Zdjelar - F. Stevanović, Suma, Z. Tošić - Sadik.

Malatija: Farnol - Čebake, Mina, Akbaš, Kaš - Jalčin - Bifuma, Kagiran, Čalali, Fofana - Jahović.

Sastav Partizana
Sastav Partizanafoto: Espreso

19.30 - I dalje čekamo startne postave dve ekipe, a ono što najviše zanima navijače Partizana jeste da li se Nemanja R. Miletić dovoljno oporavio da zaigra na ovom meču.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.