LŠ: Čudo iz Linca na pragu evropske jeseni! Rozenborg osvojio Maribor, Olimpijakos bolji od državnog projekta!
Liga šampiona, Foto: AP

3. kolo kvalifikacija

LŠ: Čudo iz Linca na pragu evropske jeseni! Rozenborg osvojio Maribor, Olimpijakos bolji od državnog projekta!

Revanš mečevi su na programu za nedelju dana

Objavljeno:

Odigrano je preostalih pet utakmica trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona, a gostujući timovi odlaze kući pevajući.

Četiri „dvojke“ i remi u Rumuniji, epilog su druge polovine prvih mečeva trećeg kola kvalifikacija za evropsko elitno takmičenje.

U prvom meču dana Porto je slavio u Rusiji protiv Krasnodara, a pobednički gol postigao je Serhio Oliveira u 89. minutu. Krasnodar je imao svoje šanse, a dve najbolje u drugom poluvremenu propustio je Francuz Remi Kabela. Za domaći tim svih 90 minuta odigrao je Uroš Spajić.

Jedan gol bio je dovoljan Olimpijakosu da pobedi vicešampiona Turske, ekipu Bašakšehira. Domaći tim je igrao oštro, pa je vezista Kaveči isključen u 80. minutu zbog dva žuta kartona. Prethodno su Pirejci već postigli jedini gol, a strelac je bio Masuras u 53. minutu, na asistenciju Valbuene.

„Čast“ domaćih ekipa spasio je rumunski Kluž, koji je remizirao sa Seltikom. Šampion Rumunije poveo je rano, golom napadača iz Venecuele Marija Rondona, ali je tim iz Glazgova poravnao do poluvremena preko Džejmsa Foresta, što je, ispostavilo se, bio i konačan rezultat.

Austrijski LASK je napravio veliki korak ka obezbeđivanju evropske jeseni, pošto je slavio na Sent Jakobu protiv domaćeg Bazela.

Svi golovi su viđeni u drugom poluvremenu, a gosti su poveli u 50. minutu golom centarhalfa Trojnera, posle dobro izvedenog kornera ekipe iz Linca. Na 2:0 povisio je u finišu meča Brazilac Žoao Klaus, da bi nadu Švajcarcima doneo Luka Cufi, golom u 87. minutu.

Najbliži plasmanu u plej-of za Ligu šampiona, posle prvih utakmica, je prvak Norveške, ekipa Rozenborga.

„Ruže“ su u mariborskom „Ljudskom vrtu“ pobedile šampiona Slovenije sa 3:1, i trebalo bi da se desi čudo da prokockaju tu prednost u Trondhajmu.

Krasnodar – Porto 0:1 (0:0) Serhio Oliveira 89′

Bašakšehir – Olimpijakos 0:1 (0:0) Masuras 53′

Bazel – LASK 1:2 (0:0) Cufi 87′ – Trojner 50′, Klaus 82′

Kluž – Seltik 1:1 (1:1) Rondon 28′ – Forest 37′

Maribor – Rozenborg 1:3 (0:0) Tavareš 70′ – Soderlund 50′, 64′, Jensen 71′

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.