ZVEZDA OSTALA BEZ POBEDE U BEOGRADU ZBOG SUMNJIVOG PENALA: Mora da postigne gol u Danskoj, Kopenhagen uspeo u cilju
Trenutak koji je bio odlučujući - Pepe Biel pada preko Jovančićevih nogu, Foto: Starsport©

3. KOLO KVALIFIKACIJA ZA LŠ

ZVEZDA OSTALA BEZ POBEDE U BEOGRADU ZBOG SUMNJIVOG PENALA: Mora da postigne gol u Danskoj, Kopenhagen uspeo u cilju

Sva dešavanja sa meča mogli ste da pratite na našem lajv-blogu

Objavljeno: 00:54h

Crvena zvezda je ostala bez pobede nad Kopenhagenom na svom terenu 1:1, ali ne samo to, već i primila gol, pa će u Danskoj morati da juri makar jedan pogodak u revanšu.

Kopenhagen je uspeo u onome po šta je došao na Marakanu, da ostane neporažen i da zatrese mrežu domaćina.

A može se reći, da su u neku ruku za to krivi i sami igrači Crvene zvezde, bez obzira na pojedine kontroverzne i sumnjive odluke sudije Tijaga Martinsa, koje su na kraju krajeva uticale i na konačan rezultat.

1 / 86 Foto: Starsport©

Imali su i igru, bili su bolji tim na terenu, igrali mnogo bolje od danskog prvaka, opasniji su bili po protivnički gol i stvorili još nekoliko šansi, pored onog spektakularnog gola Milana Pavkova.

Ali onda su se u poslednjih dvadesetak minuta povukli, verovatnu u strahu da ne prime gol, i prepustili su kontrolu lopte i inicijativu protivniku, a taj strah im se na kraju obistinio.

Ni iz čega su takoreći Danci stigli do pogotka, pošto je sudija Martins pad Biela preko Jovančićevih nogu u šesnaestercu okarakterisao kao prekršaj za najstrožu kaznu koji je u gol pretvorio Vind.

Sumnjiva odluka, ali je Portugalac bio nepokolebljiv, baš kao što je i koji minut kasnije decidirano pokazao da neće dosuditi penal za Zvezdu posle rušenja Bena u kaznenom prostoru gostiju, iako je i ta situacija bila itekako sumnjiva.

Sve u svemu, imaju za čime i zbog čega da žale Milojevićevi igrači, koji će sada morati još jače da zapnu u revanšu da bi prošli dalje i obezbedili sigurno igranje u Ligi Evrope.

Pokazali su da mogu, sada je sve na njima.

CRVENA ZVEZDA – KOPENHAGEN 1:1 (Pavkov 44 - Vind 83 penal)

Stadion: Rajko Mitić; Gledalaca: 40.812; Sudija: Tijago Martins (Portugalija).

Crvena zvezda: Borjan – Gobeljić, Degenek, Milunović, Rodić (od 65. Žander) – Kanjas, Jovančić – Ivanić, Marin, Vukanović (od 76. Ben) – Pavkov (od 46. Boaći).

Kopenhagen: Gritebust – Varela, Papajanopulos, Nelson, Ovijedo (od 72. Bengtson) – Holse (od 88. Bartolec), Zeka, Stage, Fišer (od 64. Biel) – Vind, Ndoje.

Sva dešavanja sa meča mogli ste da pratite na našem lajv-blogu:

90. minut - Kraj utakmice! Crvena zvezda - Kopenhagen 1:1.

87. minut - Protestuju sada igrači Zvezde žestoko kod sudije. Traže sada penal posle rušenja Bena u šesnaestercu Kopenhagena, ali portugalski arbitar ni da čuje.

84. minut - GOOOL! Vind postiže gol sa penala i izjednačenje!

83. minut - Penal za Kopenhagen! Pravo niotkuda dobijaju Danci priliku za gol. Šok za sve na Marakani. Pepe Biel se bacio preko nogu Dušana Jovančića, a sudija pokazuje na "belu tačku".

74. minut - Prepustila je loptu gostima Crvena zvezda, ali je odlično zatvorila sve prilaze svom golu i njihovi napadi se završavaju uglavnom na tridesetak metara od gola Borjana.

Crveno-beli čekaju svoju šansu iz kontranapada.

54. minut - Velika šansa sada za Boaćija! Trznuo je napadač Zvezde glavom, ali lopta je otišla pored stative.

49. minut - Poznato je zašto je Milan Pavkov morao da napusti igru. U pitanju je povreda zadnje lože koju je zaradio već u 2. minutu i nije više mogao da izdrži.

46. minut - Loša sreća za Zvezdu! Strelac vodećeg gola Milan Pavkov neće nastaviti meč. On je ostao u svlačionici na poluvremenu, verovatno zbog udarca u lice koji je dobio.

Umesto njega je na terenu Boaći.

45. minut - Kraj prvog poluvremena!

44. minut - GOOOL! MILAN PAVKOOOOV! Kakav pogodak napadača Crvene zvezde! U samom finišu Zvezda dolazi do vođstva! Lobovao je golmana Kopenhagena sa samo nekoliko metara.

31. minut - Kakva šteta! Odličan udarac Marina koji odlazi tik iznad gola.

25. minut - Preti Zvezda sve više, konkretnija je i jasno je da pokušava preko bokova da dođe do prilike za gol. Sada se lopta odbila do Jovančića koji je šutirao iz prve sa 20 metara, ali pored gola.

16. minut - Prvi šut Milana Pavkova i to glavom. Dobro je Kanjas video Gobeljića samog na suprotnom boku i promenio stranu, Zvezdin desni bek je poslao centaršut, ali se Pavkov nalazio predaleko od gola, a i lopta je imala potreban intenzitet. I pored toga Pavkov je uspeo da zapreti.

9. minut - Kopenhagen je vrlo opasan iz kontre, što se upravo sad videlo. Samo jedna greška u dodavanja na sredini terena otvorila je veliki prostor za goste da dođu blizu gola, a centaršut možda i najopasnijeg igrača Fišera nije doneo veći problem za odbranu Zvezde.

1 / 11 Foto: Starsport©

4. minut - Sudar Borjana i N'Dojea, ali se čuvar Zvezde brzo pridigao i nastaviće meč.

3. minut - Prva dobra prilika za crveno-bele. Vukanović je oboren na nekih 20 metara od gola Danaca. Marko Marin je šutirao iz slobodnog udarca, ali se lopta odbila u korner.

20.45 - Počinje utakmica, a u prvi napad sa centra kreće Crvena zvezda.

20.25 - Stadion Rajko Mitić je maltene ispunjen do poslednjeg mesta na pola sata pre početka meča.

1 / 8 Foto: Espreso

20.05 - Ogromne gužve oko Marakane.

1 / 4 Foto: Espreso

19.50 - Očekuje se pun stadion s obzirom na veliki broj ljudi i navijača koji se nalaze oko Marakane i koji pristižu.

1 / 4 Foto: Espreso

19.43 - Danski tim će imati podršku od oko stotinak navijača koji su od grada do stadiona otišli taksijem, što možete pročitati OVDE.

1 / 12 Foto: Espreso

19.35 - Interesantno je da u protokolu za utakmicu nema prošlogodišnjeg zamenika kapitena Filipa Stojkovića, koji je ove sezone bio standardan na evropskom mečevima.

Objašnjenja zašto je to tako nema, ali možda se krije u grešci koju je napravio u Finskoj kod drugog gola Helsinkija.

Filip Stojković nije ni u protokolu
Filip Stojković nije ni u protokolufoto: Dado Đilas

Na klupi su: Popović, Panković, Boaći, Babić, Žander, Simić, Ben.

19.30 - Dvojica trenera su odabrali sastave.

Crvena zvezda: Borjan, Gobeljić, Degenek, Milunović, Rodić, Kanjas, Jovančić, Ivanić, Marin, Vukanović, Pavkov.

Kopenhagen: Gritebust, Varela, Papajanopulos, Nelson, Ovijedo, Holse, Zeka, Stage, Fišer, Vind, Ndoje.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.