SPREMA LI SE NOVI RAT NA ULICAMA SOLUNA? Braća čekaju Grobare, ali i neprijatelji koji su priredili pakao Delijama!
Partizan traži put do grupne faze Lige Evrope, Foto: Beta/Branislav Božić, Printskrin, Vikipedija

Šta je bolje za crno-.bele

SPREMA LI SE NOVI RAT NA ULICAMA SOLUNA? Braća čekaju Grobare, ali i neprijatelji koji su priredili pakao Delijama!

Ako Partizan prođe treće kolo u plej-ofu ide na pobednika meča Molde - Aris, a evo šta znamo o njima

Objavljeno:

Ukoliko Partizan prođe turski Jeni Malatijaspor u trećem kolu kvalfikacija za Ligu Evrope u četvrtom kolu će igrati protiv boljeg iz duela Molde - Aris.

Ipak, nema sumnje da navijači crno-belih više priželjkuju odlazak u Grčku i susret sa Arisom.

Klub iz Soluna ima neprijeteljske odnose sa, bratskim timom Partizana, ekipom PAOK-a, pa je u slučaju eventualnog duela za očekivati veliku tenziju na mečevima.

Aris je poznat po svojim vatrenim navijačima, koji prave fenomenalnu atmosferu na svom stadionu Kelantis Vikeldis (23.400 gledalaca može da primi ovaj stadion).

Navijači Arisa su već imali okršaje sa srpskim navijačima, pošto su 2007. godine na nož dočekali Delije, koje su došle na gostovanje u Solun, gde je Zvezda igrala meč u okviru kvalifikacija za tadašnji Kup UEFA. Crveno-beli su poraženi sa 3:0, a nakon utakmice došlo je do velikih incidenata na ulicama grada.

Kada je reč o igračkom kadru Arisa, to je tim od koji ne predstavlja sam krem evropskog fudbala, ali svakako da će Partizan morati dobro da se namuči ukoliko želi da izbaci ekipu koja je prošlu sezonu završila na petom mestu grčkog prvenstva. Najcenjeniji fudbaler solunskog tima prema Transfermarktu je Nigerijac Idaje Braun, koji je stigao iz kineskog Šangaja.

foto: Printskrin

Aris je do trećeg kola stigao pobedom u dvomeču nad kiparskim Aelom. U prvom meču je bilo bez golova, a drugi meč je minimalnim rezultatom pripao solunskom klubu.

Što se tiče Moldea, njih smo već upoznali kroz dvomeč sa Čukaričkim. Norveški velikan je prošao Brđane i pokazao da je reč o ozbiljnom timu. Iako su mreže mirovale u Norveškoj i tamo je Molde pokazao razliku u klasi. U Beogradu je to još više došlo do izražaja, pošto je ekipa iz nordijske zemlje lagano savladala Čuku sa 3:1.

Molde se, za razliku od svojih predstojećih i potencijalnih protivnika, nalazi u punoj takmičarskoj formi. Norveška liga već je u 17. kolu, posle kog se Molde nalazi na prvom mestu.

Norvežani su sada pod trenerskom palicom Erlinga Moea, a do prošle sezone ih je vodio Ole Gunar Solskjer. Klasični su predstavnici skandinavske škole i biće takođe veliki izazov za Partizan.

Okosnica tima su im domaći igrači, a od stranaca na raspolaganju imaju golmana iz Švedske Andrea Linde i vezistu Matijasa Mostroma, zatim tu je Nigerijac Leke Džejms, Belgijanac Aleks Kraninks i Matijs Boli iz Obale Slonovače.

Ipak, posebna pažnja mora da se obrati na Eikrema i Omoidžuanfa koji su doslovno razbili Čukarički.

foto: Printskrin

Potencijalni mečevi sa Moldeom ili Arisom će biti na programu 22. avgusta i 29. avgusta.

Naravno, crno-beli moraju prvo da prođu Turke, gde im sigurno neći biti lako.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.