OTAC IGRAČA MALATIJE NAVIJA ZA PARTIZAN: Ja ceo život mislio da je zvezdaš, a on okoreli Grobar!
Adis Jahović sa roditeljima, Foto: Printscreen/Instagram/_adis18_

Sad će prvi put navijati protiv crno-belih

OTAC IGRAČA MALATIJE NAVIJA ZA PARTIZAN: Ja ceo život mislio da je zvezdaš, a on okoreli Grobar!

Interesantna priča novoj napadača turskog kluba koji stiže u četvrtak u Beograd

Objavljeno:

Partizan u četvrtak dočekuje tursku Malatiju u prvom meču 3. kola kvalifikacija za Ligu Evrope, a ovaj susret prati i jedna veoma zanimljiva priča.

Napad turskog kluba predvodi makedonski reprezentativac Adis Jahović koji je ovog leta stigao pojačanje, međutim, u njegovoj kući duel sa crno-belima je doneo nemir.

Razlog za to jeste što je njegov otac veliki navijač Partizana, iako je centarfor Malatije čitavog života mislio da je njegov tata u stvari navijač Crvene zvezde.

- Iskreno, nisam pratio puno srpske klubove ali dobro znam šta je "večiti derbi". Najveći balkanski derbi, a silom prilike više znam o crno-belima pošto moj otac navija za Partizan. Nedavno mi je rekao: "Moram prvi put da navijam protiv mog Partizana jer mi sin igra protiv njih". Sem njega, o Partizanu mi je pričao dosta i dobar drug, Marko Jevtović. Verujem da će to biti dobre utakmice i jedva ih čekam - rekao je Jahović u intervjuu za "Blic".

Potom je i nastavio priču.

- Otac navija za Partizan, iako sam do skoro mislio da je zvezdaš. Pre oko tri meseca smo Lukač, Jevtović i ja vodili jedan šaljiv razgovor oko "večitih rivala" i tada sam im rekao kako moj tata navija za Zvezdu i ja bih isto kada bih bio u situaciji da sam na derbiju. Ispostavilo se kasnije da sam bio u zabludi, jer je "grobar". Rekao sam mu: "Hej, pa kako možeš da navijaš za Partizan, bio sam ubeđen da si Zvezdin zbog Darka Pančeva". To je bila velika generacija, Crvena zvezda je osvojila i Ligu šampiona, logično sam išao da je Zvezda najveći klub na tim prostorima i da zbog toga favorizuje njih, ali pogrešio sam. Nemam omiljeni klub među dva najveća srpska, blagu prednost dajem Zvezdi jer sam sve vreme mislio da mi je otac zvezdaš. Meni je sada jedino Malatja u glavi, a volim da gledam i navijam za Juventus, oni su isto crno-beli kao Partizan.

Jahović je u prethodnom klubu, Konji, bio saigrač sa dvojicom bivših igrača Partizana Markom Jevtovićem i Milanom Lukačem koji su mu mnogo pričali o klubu.

Adis Jahović daje gol Vladimiru Stojkoviću na meču Srbija - Makedonija
Adis Jahović daje gol Vladimiru Stojkoviću na meču Srbija - Makedonijafoto: EPA/Andrej Cukić

Interesantno je da je Jahović kao član reprezentacije Makedonije jednom u karijeri savladao golmana Vladimira Stojkovića. Bilo je to u meču kvalifikacija za Mundijal 2014. godine kada je Srbija slavila 5:1, a strelac jedinog pogotka bio je upravo sadašnji napadač Malatije.

Zato i veruje da će on biti taj koji će prvi u novoj sezoni zatresti mrežu čuvara mreže Partizana, koji u prva 4 meča nije primio nijedan gol.

- - Mislim da će mu ovo biti kraj. Dosta je bilo, prekinućemo tu seriju. Da li ja ili neko od saigrača, manje važno. Voleo bih da to budem ja, ali bitniji je pozitivni rezultat od toga ko će biti strelac.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.