PARTIZAN RUTINSKI ODRADIO MAČVU I SPREMAN DOČEKUJE TURKE: Blistao biser od 16 godina, Ožegović je u top formi!
Foto: Starsport©

Linglong Superliga Srbije, 3. kolo

PARTIZAN RUTINSKI ODRADIO MAČVU I SPREMAN DOČEKUJE TURKE: Blistao biser od 16 godina, Ožegović je u top formi!

Sva dešavanja na meču ste pratili u "lajv blogu" na Espresu

Objavljeno: 22:13h

Partizan je rutinski odradio Mačvu 4:0 i u potpunosti sada može da se posveti predstojećem meču protiv Malatije u 3. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.

Ako se na osnovu ovih nekoliko novih utakmica u novoj sezoni, može doneti neki zaključak, onda je to da crno-beli imaju igrača za budućnost, a to je Filip Stevanović.

Dečko koji još nema ni 17 godina, postigao je gol i na drugoj utakmici zaredom, a svoj prvi u Superligi Srbije u seniorskoj konkurenciji.

Filip Stevanović iz meča u meč potvrđuje potencijal
Filip Stevanović iz meča u meč potvrđuje potencijalfoto: Starsport©

Ujedno, jasno je i da odlično sarađuje sa Ognjenom Ožegovićem, pošto su obojica kao i na meču protiv Velšana u četvrtak i sada bili strelci, pa se može reći da je Savo Milošević dobio tandem na koji bi mogao da se osloni u novoj sezoni.

Mladi Stevanović se odlično kretao, zadavao mnogo muka, a nedostaje mu samo još malo rutine, inače bi postigao još 2 gola na ovom meču.

Ognjen Ožegović je i na drugom uzastopnom meču bio strelac
Ognjen Ožegović je i na drugom uzastopnom meču bio strelacfoto: Starsport©

Ožegoviću se vidi da je gladan fudbala i dokazivanja u crno-belom dresu, bio je konstantna opasnost po gol gostiju i lako ulazio u prilike.

Kada im se pridoda i Suma koji zaista deluje preporođeno, slobodnije i bez stega na terenu, jasno je da imaju razloga za optimizam u Humskoj.

Poslednji gol na meču je upisao Umar Sadik koji se tako iskupio za one silne promašaje protiv Konahs Kveja u četvrtak.

1 / 14 Foto: Starsport©

PARTIZAN - MAČVA 4:0 (2:0) (Stevanović 19, Ožegović 42, Suma 49, Sadik 90)

Partizan: Stojković - N.R. Miletić (od 58. Tošić), Ostojić, S. Pavlović, Urošević - Šćekić, Zdjelar - Lutovac, Suma (od 61. L. Pavlović), Stevanović - Ožegović (od 79. Sadik). Mačva: Puletić - Pejović, Mijailović, Ristivojević, Tošić - Jovanović (od 86. Čermelj), Đoković (od 70. Vujasin), Adamović - Milosavljević, Ašćerić, Božić (od 64. Marković).

Sva dešavanja na meču ste pratili u "lajv blogu" na Espresu.

90. minut - GOOOL! I Umar Sadik se upisuje u strelce posle čega sudija Bojan Nikolić je odsvirao poslednji zvižduk.

84. minut - Pokušaj Umara Sadika koji je jedva ukrotio Puletić.

71. minut - Dobar centaršut, ponovo je Ožegović tukao, ali je Puletić izbacio loptu preko gola. Ožegović je konstantna opasnost po gol Mačve.

58. minut - Briga za Sava Miloševića i navijače Partizana! Nemanja R. Miletić je povredio zglob desne noge i odmah je otišao u svlačionicu. Umesto njega je ušao na teren Zoran Tošić.

Ovo je izazvalo promene u postavi crno-belih tako da je Lutovac otišao na mesto desnog beka.

Nemanja Stevanović je napustio igru zbog povrede
Nemanja Stevanović je napustio igru zbog povredefoto: Starsport©

52. minut - Nova šansa za gol za mladog Stevanovića. Došla mu je lopta kao na tacni, ali je on šutirao pored gola.

49. minut - GOOOL! Čim su krenuli u drugo poluvreme, crno-beli postižu treći gol na meču. Strelac je Sejduba Suma koji igra kao preporođen. Sve zasluge za pogodak idu na račun Ožegoviću koji je izdržao Mijailovića na leđima i potom dodao Sumi.

45. minut - Kraj prvog poluvremena! Ožegović je u poslednjim sekundama pokušao posle kornera ponovo glavom, ali je golman Puletić ovog puta dobro reagovao.

42. minut - GOOOL! Delovalo je kao pitanje trenutka kada će crno-beli postići drugi gol, i to se dogodilo u poslednjim minutima prvog poluvremena. Centaršut Uroševiča sa leve strane, a Ožegović je odlično šutirao glavom i lopta je u mreži.

Interesantno, obojica današnjih strelaca su dali golove i pre nekoliko dana protiv Konahs Kveja.

32. minut - Odličan kontranapad Partizana u čijoj se završnici našao štoper Pavlović koji je odlično istrčao, dobio loptu od Sume, ali je golman Mačve istrčao i dobro zatvorio ugao, pa je lopta završila u korneru posle njegove odbrane.

28. minut - Utakmicu gleda i najnovije pojačanje Partizana, Takuma Asano.

Takuma Asano gleda Partizan - Mačva
Takuma Asano gleda Partizan - Mačvafoto: FK Partizan

19. minut - GOOOL! Nastavlja svoju golgetersku seriju mlađani Filip Stevanović. Najmlađi strelac u istoriji srpskog fudbala, je tri dana posle tog gola Velšanima sada zatresao mrežu Mačve u Superligi.

Odličan centaršut Lutovca koji je pogodio u trepavicu Stevanovića, a ovaj odlično reagovao i pogodio mrežu gostiju.

9. minut - Kontranapad Mačve je nepreciznim udarcem završio Đoković, koji je imao i bolje rešenje da pošalje loptu u šesnaesterac, ali je on želeo da iznenadi golmana Partizana, što nije uspeo.

4. minut - Izgledna prilika za Partizan, pala je lopta na volej Šćekiću na nekih 20 metara, ali ju je loše zahvatio.

19.05 - Poznati su i sastavi dva tima za večerašnju utakmicu.

Partizan: Stojković, N.R. Miletić, Ostojić, Pavlović, Urošević, Šćekić, Zdjelar, Lutovac, Suma, Stevanović, Ožegović. Mačva: Puletić, Pejović, Mijailović, Ristivojević, Tošić, Jovanović, Đoković, Adamović, Milosavljević, Ašćerić, Božić.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.