FALI TI JEDAN PAPIR: Real u problemu! Za sve je kriva Mica ubica sa šaltera zbog koje će ovako proći Luka Jović!
Luka Jović, Foto: Profimedia

SVE ZBOG BIROKRATIJE

FALI TI JEDAN PAPIR: Real u problemu! Za sve je kriva Mica ubica sa šaltera zbog koje će ovako proći Luka Jović!

Osim Valverdea, kao stranci se vode Brazilci Militao, Vinicijus Žunior i Rodrigo, Japanac Takefusa Kubo, Ukrajinac Andrej Lunin i Srbin Luka Jović

Objavljeno: 15:29h

Ako ste mislili da je birokratija spora samo u Srbiji, grdno ste pogrešili.

Sa birokratijom se suočio i Real Madrid. Kraljevski klub je pokrenuo postupak kako bi Urugvajac Fade Valverde dobio španski pasoš, ali birokratija toliko odugovlači da su Los Bjankosi ušli u problem pre početak nove sezone Primere.

Prema pravilima La Lige, jedan klub može da registruje samo tri igrača koji nemaju pasoš neke zemlje iz Evropske unije, a na spisku Reala trenutno je sedam takvih fudbalera. Osim Valverdea, kao stranci se vode Brazilci Militao, Vinicijus Žunior i Rodrigo, Japanac Takefusa Kubo, Ukrajinac Andrej Lunin i Srbin Luka Jović.

Luka Jović
Luka Jović foto: Profimedia

Međutim, za Jovića i Lunina nema problema pošto će Real moći da ih registruje kao domaće igrače zbog zakona Evropske unije i člana 39. U tom članu se navodi da radnici iz država van EU, koji su već radili u dve zemlje članice Unije, u trećoj se vode kao legalni radnici što im omogućava kretanje unutar EU i radne uslove kakve imaju radnici koji imaju pasoše država članica Evropske unije.

Prošle godine su za španski šampionat kao stranci registrovani Vinicijus Žunior, Valverde i Kazemiro. U međuvremenu je Kazemiro dobio državljanstvo Španije, a pod pretpostavkom da će Zinedin Zidan ponovo registrovati Vinicijusa i da su sigurni Militao i Rodrigo, može se zaključiti da će Valverde da bude poslat na pozajmicu ukoliko ne dobije španski pasoš do početka nove sezone Primere.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.