MILJANE IZVINI, MILOJEVIĆ POSTAJE NOVI VLADAR: Zvezdin strateg ulazi u crveno-belu istoriju već krajem avgusta!
Vladan Milojević, trener Crvene zvezde, Foto: Starsport©

uspeh

MILJANE IZVINI, MILOJEVIĆ POSTAJE NOVI VLADAR: Zvezdin strateg ulazi u crveno-belu istoriju već krajem avgusta!

Naime, Miljan Miljanić je jedini trener u istoriji Zvezde koji je uspeo da osvoji tri uzastopne titule nacionalog šampiona, dok u ovoj sezoni Milojević može nastaviti niz i okititi se trećom državnom krunom u isto toliko sezona na klupi Crvene zvezde...

Objavljeno:

Trener Crvene zvezde Vladan Milojević na putu je da prestigne legendarnog Miljana Miljanića na večnoj listi trenera po broju utakmica na klupi Crvene zvezde u evropskim mečevima.

Dugo vremena je Miljan Miljanić bio neprikosnoven na Zvezdinoj listi trenera koji su predvodili ekipu u evropskim mečevima. Dostigao je cifru od 36 mečeva, u periodu od 1966. do 1974. godine, objavljeno je na zvaničnom sajtu srpskog šampiona.

Drugi na listi je Branko Stanković čiji je trenerski mandat na Marakani trajao četiri godine (1978-1982), a na klupi je bio i 1988. godine i za to vreme Stanković je 35 puta sa klupe predvodio ekipu Crvene zvezde u Evropi.

Sadašnji šef struke Vladan Milojević dostigao je u revanš meču drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona protiv Helsinkija broj od 34 evropske utakmice na kojima je sedeo na klupi, a sve to za nešto više od dve godine, od juna 2017. godine do danas.

Vladan Milojević, trener Crvene zvezde
Vladan Milojević, trener Crvene zvezde foto: Beta/Branislav Božić

Dvomeč sa Kopenhagenom doneće Milojeviću deobu prvog mesta na listi trenera koji su predvodili Zvezdu u Evropi. Kormilar crveno-belih će po završetku revanša u Danskoj stati rame uz rame sa Miljanom Miljanićem.

Međutim, Milojević će do kraja kvalifikacija prestići Miljanića, zato što će Crvena zvezda svakako odigrati i četvrto kolo kvalifikacija i tada će strateg crveno-belih nadmašiti rekord koji je još davne 1974. godine postavio slavni Miljan u evropskim nadmetanjima.

Ova sezona može biti istorijska za Vladana Milojevića još po jednom podatku. Naime, Miljan Miljanić je jedini trener u istoriji Zvezde koji je uspeo da osvoji tri uzastopne titule nacionalog šampiona, dok u ovoj sezoni Milojević može nastaviti niz i okititi se trećom državnom krunom u isto toliko sezona na klupi Crvene zvezde.

Miljan Miljanić
Miljan Miljanić foto: Youtube / Printscreen

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.