DŽOKERI RAZBUCALI VELŠANE U DRUGOM POLUVREMENU: Partizan ubedljiv na premijeri u Humskoj! Sadik se ispromašivao!
Fudbaleri Partizana pobedili su Konahs Kvej, Foto: Starsport©

liga evrope, 2. kolo kvalifikacija

DŽOKERI RAZBUCALI VELŠANE U DRUGOM POLUVREMENU: Partizan ubedljiv na premijeri u Humskoj! Sadik se ispromašivao!

Sva dešavanja sa ovog meča ste pratili uz "lajv-blog".

Objavljeno: 23:19h

Ono što smo znali i odmah posle žreba, da je Konahs Kvej daleko ispod nivoa Partizana, to su igrači crno-belih uspeli i da pokažu rezultatski u revanšu i upišu ubedljivu pobedu 3:0 pred svojim navijačim.

Premijerni meč u novoj sezoni na svom stadionu sa novom podlogom, osvajač Kupa Srbije je obeležio trijumfom nad Velšanima u revanšu 2. kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

Sada crno-beli mogu da se okrenu pripremama za duele sa već mnogo ozbiljnijim protivnikom, turskom Malatijom, koja je izbacila Olimpiju iz Ljubljane.

Bilo je potrebno više od 50 minuta igračima Partizana da pronađu lopti put do mreže ratobornih, grubih i na sve spremnih Velšana, a najveći krivac za to jeste Umar Sadik koji se propisno ispromašivao na ovom meču.

Čak 4 vrhunske šanse je propustio da realizuje Nigerijac i trener Savo Milošević, kao bivši napadač, će ozbiljno morati da poradi s njim na završnici.

Ipak, kada je prva lopta ušla, a poslao ju je u gol Velšana Zoran Tošić, sve je postalo lakše.

Trener Partizana je pogodio i sa izmenama, pošto su dvojica igrača koji su ušli u drugom poluvremenu, Ognjen Ožegović i Filip Stevanović takođe zatresli mreže i trasirali put ka novoj pobedi i prolasku u 3. rundu kvalifikacija.

1 / 24 Foto: Starsport©

PARTIZAN - KONAHS KVEJ NOMADS 3:0 (Tošić 54, Ožegović 69, Stevanović 73)

Partizan: Stojković - Miletić, Ostojić, Pavlović, Brežančić (od 73. minuta Urošević)- Zdjelar, Šćekić - Tošić (od 64. minuta Ožegović), Suma, Ivanović (od 46. minuta Stevanović F.) - Sadik.

Konahs Kvej: Bras - Dizni, Roberts, Horan, Holms - Herison (od 63. minuta Vinjal) - Insal (od 82. minuta Bakare), Moris, Oven, Pul - Vajld (od 73. minuta Farguharson).

Sva dešavanja sa ovog meča ste pratili uz "lajv-blog".

90. minut - Kraj utakmice! Pobeda Partizana 3:0 i prolazak u narednu rundu.

82. minut - Smirio je Partizan utakmicu, iako pokušava da postigne i četvrti gol.

73. minut - GOOOL! Evo nove lopte u mreži gostiju iz Velsa, a mlađani Filip Stevanović postiže svoj prvi gol u dresu Partizana u evropskim takmičenjima.

69. minut - GOOOL! Prošle godine otpisan, ali ove godine Ognjen Ožegović imaće priliku da se dokaže i to već čini. Napadač Partizana i definitivno rešava koja ekipa prolazi u narednu rundu kvalifikacija.

61. minut - Neverovatno je šta se dešava sa Sadikom večeras - nije iskoristio ni četvrtu veliku priliku! Sve je ovog puta dobro uradio, poslao "po burek" defanzivca Konahsa, ostao sam na šutu sa 7 metara, ali ni iz te situacije nije profitirao - šut mu je izblokirao jedan igrač Velšana, a drugi izbacio loptu glavom praktično sa gol-linije.

54. minut - GOOOL! Zoran Tošić konačno probija bunker Velšana i to posle prvog kontranapada koji su uspeli da izvedu igrači u belim dresovima.

46. minut - Počinje drugo poluvreme, a Savo Milošević je već napravio jednu izmenu. Umesto Ivanovića na terenu je mladi Filip Stevanović.

45. minut - I nova prilika sada za Umara Sadika, koji je dobio poklon na polovini terena kada su mu poklonili loptu, a golman je bio skroz izleteo. Zaobišao je golmana i šutirao prema golu, ali preslabo, pa je kapiten Koran uspeo da stigne loptu i izbaci je pre nego što pređe gol liniju.

43. minut - Sada je Nemanja Miletić mogao da uđe u priliku, ali ga je slab prijem lopte koštao šanse da ugrozi gol Velšana.

40. minut - Nije bilo u ovom periodu nekih velikih uzbuđenja. Gosti čekaju priliku za kontranapad ili neki prekid, dok igrači Partizana strpljivo čekaju da stvore novu šansu za gol.

1 / 8 Foto: Starsport©

28. minut - Sada su igrači i klupa Partizana tražili penal, čak je i pomoćni sudija signalizirao glavnom da je igrač Konahsa igrao rukom u svom šesnaestercu, ali je glavni arbitar umesto toga dosudio faul Sejdube Sume u napadu.

22. minut - Nova dobra prilika za Umara Sadika. Ivanović je sa leve strane ubacio loptu na peterac, a Nigerijac je tukao u naletu, ali ponovo neprecizno, pored gola.

9. minut - Šta je sada promašio Umar Sadik! Imao je maltene prazan gol, golman Velšana je već pao, ali je napadač Partizana promašio čitav gol. Kao da se i on zbunio što sudija nije svirao ofsajd.

3. minut - Zaustavljena je utakmica zbog ukazivanja pomoći Sejdubi Sumi i jednom igraču Nomadsa, koji je udario u koleno Sumu, ali posle nekoliko minuta ukazivanja pomoći, obojica su nastavili igru.

1 / 13 Foto: Starsport©

21.00 - Počela je utakmica na stadionu u Humskoj!

20.40 - Polako se popunjavaju tribine navijačima.

1 / 3 Foto: Espreso

DETALJ KOJI JE ODLUČIO PRVI SUSRET

ZANIMLJIVO

Navijač u dresu Njukasla došao da gleda meč Partizana

foto: Espreso.co.rs

POLAKO SE PUNI STADION

1 / 3 Foto: Espreso.co.rs

SASTAVI

Partizan: Stojković - Brežančić, Pavlović S., Ostojić, Miletić - Šćekić, Zdjelar - Ivanović, Suma, Tošić - Sadik

Konahs Kvej: Bras - Dizni, Roberts, Horan, Holms - Herison - Insal, Moris, Oven, Pul - Vajld. Klupa: Grin, Farguharson, Bakare, Vulfi, Harvud, Vinjal, Vir

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.