ZVEZDO, PAZI SE DINAMITA U NOZI KAPITENA KOPENHAGENA: Maribor se spasio u 117. minutu! Srpski BATE nesrećno ispao!
Zeka, kapiten Kopenhagena, je postigao spektakularan pogodak, Foto: EPA/Mads Claus Rasmussen

Kvalifikacije za Ligu šampiona

ZVEZDO, PAZI SE DINAMITA U NOZI KAPITENA KOPENHAGENA: Maribor se spasio u 117. minutu! Srpski BATE nesrećno ispao!

Crvena zvezda, Kopenhagen, Rozenborg, Maribor, Karabag, APOEL, Seltik, Kluž, Bazel, Dinamo Zagreb, Ferencvaroš i Olimpijakos su timovi koji su prošli 2. kolo kvalifikacija

Objavljeno:

Crvena zvezda je i definitivno saznala protivnika u narednoj rundi kvalifikacija za Ligu šampiona, a to će prema očekivanjima biti Kopenhagen. Pored danskog i srpskog šampiona, učešće u 3. kolu je ove srede obezbedilo još 3 ekipe, Rozenborg, Maribor i Karabag.

Kopenhagen je posle ubedljivog trijumfa u prvom meču u gostima protiv velškog TNS-a, rutinski odigrao i na svom terenu u revanšu i upisao novu pobedu.

Samo jedan pogodak je bio dovoljan da se dođe do novog trijumfa, ali je to bio spektakularan pogodak kapitena Zeke koji je pokazao da ima dinamit u nogama.

Trener Solbaken je ponovo promešao karte pa je tako neke od glavnih igrača ostavio na klupi, jer nije bilo potrebe da ih umara.

Kada govorimo o drami, ona je viđena u Švedskoj gde je Maribor uspeo tek posle dva produžetka da izbori prolazak u narednu rundu zahvaljujući golu više u gostima.

AIK je tokom 90 minuta utakmice uspeo da anulira prednost 2:1 koju je slovenački šampion stekao u prvom meču u "Ljudskom vrtu". Strelci za švedskog prvaka su bili Karlson i Larson, dok je gol za Maribor dao Kotnik.

I onda je odluka morala da padne u dodatnih pola sata igre, a tamo nova drama. Eljunusi je povećao prednost AIK-a na 3:1 pogotkom već u 3. minutu prvog produžetka.

Delovalo je potom kao da Maribor nema snage da uradi ništa, ali je to bila varka slovenačke ekipe koja je čekala na svoju šansu za jedan gol koji donosi prolaz i to se dogodilo u 117. minutu utakmice kada je Kreta zatresao mrežu i postavio konačnih 3:2.

BATE Borisov, za koji su nastupili srpski internacionalci Simović i Filipović, nije uspeo da sačuva prednost iz prvog meča sa Rozenborgom.

Posle poraza 2:1 u Belorusiji, Norvežani su na domaćem terenu trijumfovali 2:0 golovima Helanda u 73. i Soderlunda u 85. minutu, te tako zahvaljujući postignutom golu u gostima obezbedili nastavak borbe za ulazak u grupnu fazu.

Rezultati revanša 2. kola kvalifikacija za Ligu šampiona:

Rezultati revanša 2. kola kvalifikacija za Ligu šampiona
Rezultati revanša 2. kola kvalifikacija za Ligu šampionafoto: Printscreen/flashscore.com

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.