KO ĆE U LIGU ŠAMPIONA? Poker Olimpijakosa, Bazel se digao iz pepela, a PSV ispao u Ligu Evrope!
Foto: EPA

kvalifikacije za lš

KO ĆE U LIGU ŠAMPIONA? Poker Olimpijakosa, Bazel se digao iz pepela, a PSV ispao u Ligu Evrope!

Ovo su večerašnji rezultati

Objavljeno:

U stazi ligaša kvalifikacija za Ligu šampiona put ka elitnom takmičenju nastavljaju Olimpijakos i Bazel. Grčki vicešampion ubedljivo je u revanšu savladao Viktoriju Plzenj 4:0, dok je Bazel zahvaljujući većem broju golova u gostima eliminisao PSV Ajndhoven.

Posle poraza 3:2 u Ajndhovenu jasno je bilo da će se na Sent Jakob Parku voditi velika borba. Bazel je poveo posle osam minuta golom Komera. To je bio rezultat koji bi ih vodio dalje, ali je 15 minuta kasnije Buma doneo izjednačenje i novu prednost Filipsovcima. Ipak, novo vođstvo švajcarskom predstavniku doneo je holandski internacionalac Van Folfsvinken u 68. minutu. Ispostavilo se da je to konačan rezultat, koji je odveo Bazel u treće kolo kvalifikacija, a tamo će im rival biti austrijski vicešampion LASK iz Linca. PSV takmičenje nastavlja u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, gde će se sastati sa boljim iz duela Haugesund - Šturm.

Posle prvog meča u Plzenju koji je završen bez golova, Viktorija je odolevala u Pireju protiv Olimpijakosa sve do 51. minuta. Tada je Giljerme iskoristio dodavanje Valbuene i doneo veliku radost navijačima na Jorgos Karaiskakis stadionu. Na 2:0 povisio je Gerero i tada je bilo jasno da je treće kolo na dohvat ruke. Samo tri minuta kasnije sve je rešeno pošto je Reznik zatresao sopstvenu mrežu. U 82. minutu Semedo postavlja konačnih 4:0. Poslednjih pet minuta igrao je i Lazar Ranđelović za Olimpijakos, koji će se u narednoj rundi sastati sa Bašakšehirom, dok će Viktorija u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope igrati protiv Antverpena.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.