PREVRŠILI SU SVAKU MERU: Pretnje sa Kosova za srpski fudbal!
Fudbaleri Trepeč neće moći da igraju pod okriljem FSS, Foto: Filip Plavčić

SVE ĆE UČINITI

PREVRŠILI SU SVAKU MERU: Pretnje sa Kosova za srpski fudbal!

Dodao je da su preduzeti svi neophodni koraci

Objavljeno: 20:11h

Fudbalski savez takozvanog Kosova neće dozvoliti da se na kosovskoj teritoriji igraju utakmice koje organizuje Fudbalski savez Srbije.

To je poručio predsednik FSK Agim Ademi posle najava da će se FK Trepča iz Kosovske Mitrovice takmičiti u Srpskoj ligi grupa Zapad, prenosi N1. Takođe je rekao da će Savez da učini sve da se na Kosovu ne održe mečevi susedne zemlje.

- Kao savez, mi smo otvoreni za sve srpske klubove sa Kosova. Ako dođe to toga, Trepča neće moći ovde da igra Srpsku ligu. To nećemo dozvoliti - rekao je Ademi za RTK2.

Dodao je da su preduzeti svi neophodni koraci, što znači da su obavešteni policija i UEFA i da je siguran da Evropska kuća fudbala neće dozvoliti održavanje mečeva Srpske lige na Kosovu.

- Razgovarao sam predstavnicima srpskog fudbala u UEFA i naravno da će biti izbora - dodao je predsednik Fudbalskog saveza Kosova.

Govoreći o sloganima koji su se čuli u Bratislavi tokom meča drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope u kome su se sastali Slovan i Feronikeli iz Glogovca, Ademi kaže da je to mešanje sporta i politike.

- Gostoprimstvo domaćina je bilo dobro, ali sa tribina su se čule uvrede i slogani, a stadion nije mesto za takve stvari. Ubeđen sam da će UEFA reagovati jer je klub iz Bratislave i pre meča bio upozoren na te stvari - zaključio je Ademi.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.