Zvezdaši ulepšali dan bolesnoj deci! (FOTO)

Humanost na delu

Zvezdaši ulepšali dan bolesnoj deci! (FOTO)

Iako beleže jednu od najuspešnijih sezona u bliskoj istoriji, fudbaleri Crvene zvezde nisu sebi dozvolili da zaborave na one koji su u teškom stanju
Objavljeno:

Uspesima Crvene zvezde raduje se armija navijača, a među njima ima i dece koja zbog bolesti nisu u mogućnosti da prate sportska dešavanja i raduju se uspesima koje ostvaruju crveno-beli. Fudbaleri Zvezde su u četvrtak posetili Institut za onkologiju, kao i Dečiju kliniku u Tiršovoj.

crvenazvezdafk.com
Aleksandar Luković, Mičel Donald, Luis Ibanjez i Slavoljub Srnić su, zajedno sa udruženjem NURDOR, posetili 26-oro dece koja boluju od kancera, u ove dve klinike. Onoliko koliko je vreme dozvolilo, naši fudbaleri posvetili su punu pažnju mališanima, kojima su ujedno uručili i mnogobrojne poklone, ne bi li im ulili što više optimizma da izdrže i pobede u teškim danima. NURDOR trenutno radi na najvećem projektu do sada – izgradnji novog dečjeg hemato-onkološkog odeljenja u Nišu, što klub sa našeg najvećeg stadiona u potpunosti podržava. Ovo je prvi put da jedno roditeljsko udruženje pokreće projekat izgradnje čitavog bolničkog krila. U saradnji sa Kliničkim centrom Niš i Klinikom za dečje interne bolesti, pokrenuta je velika kampanja prikupljanja sredstava za tu namenu. Projekat je ogroman, vredan blizu 700.000 evra, ali nema sumnje da će svi biti veoma ponosni na rezultat – savremeno, moderno opremljeno odeljenje po uzoru na ona širom Evrope.
crvenazvezdafk.com
Za prvu fazu projekta, planiranog za ovu godinu, koji podrazumeva izgradnju i stavljanje novog objekta pod krov, potrebno je 165.000 evra (bez PDV-a) od kojih je, uz pomoć prijatelja i donatora, prikupljeno 145.000 evra. Pomoć i podrška šire društvene zajednice za ovaj veliki projekat od nacionalnog značaja je neophodna. Podršku projektu izgradnje novog odeljenja građani mogu dati i slanjem SMS poruke na 1150. (Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.