PARTIZAN POSLAO ZVANIČNU ŽALBU NA ZVEZDINU TITULU: Pravni carski rez bez epidurala je upravo počeo!
Partizan je uputio žačlbu Ministarstvu omladine i sporta na priznatu titulu Zvezde iz 1946. godine, Foto: Starsport©

Ministarstvu omladine i sporta

PARTIZAN POSLAO ZVANIČNU ŽALBU NA ZVEZDINU TITULU: Pravni carski rez bez epidurala je upravo počeo!

Crno-beli se ne mire sa time što je crveno-belima priznata titula iz 1946. godine

Objavljeno: 08:23h

Najavili su iz Partizana da će se žaliti na priznatu titulu Crvene zvezde iz 1946. godine do najviših instanci i dok god budu imali pravo na to i bude postojao pravni lek i to su i uradili.

Pravni tim Partizana poslao je u četvrtak Ministarstvu omladine i sporta Republike Srbije, žalbu protiv odluke Skupstine Fudbalskog saveza Srbije kojom se titula prvaka Narodne Republike Srbije iz 1946. godine priznala Crvenoj zvezdi kao titula nacionalnog ranga.

Ovo je direktna posledica dopisa koji je stigao u prostorije u Humskoj 1 sredinom ovog meseca.

Vladimir Vuletić je dao izjavu povodom žalbe
Vladimir Vuletić je dao izjavu povodom žalbefoto: Espreso

Zvaničnu izjavu ovim povodom dao je prof. dr Vladimir Vuletić, potpredsednik Partizana:

- Nakon gotovo dva meseca skrivanja od očiju javnosti, pokušaja da se jedna abortična skupštinska odluka protivpravno oživi, FK Partizan je, dugim i neprekidnim insistiranjem, dobio fotokopiju odluke Skupštine FSS.

Pravni tim FK Partizan je razmatrao procesne korake protiv ove nasvakidašnje fotokopirane odluke u kojoj ne postoji ni pouka o pravnom leku i zaključio da postoji više procesnih koraka kojima će započeti ovu pravnu bitku. Kao prvi se nametnula žalba nadležnom Ministarstvu, međutim, pažljivo smo analizirali i ostala procesna sredstva koja ćemo iscrpljivati shodno razvoju situacije.

FK Partizan ne priznaje odluku Skupštine FSS, smatra je ništavom i nastojaće da svim procesnim sredstvima koja su mu na raspolaganju, kao zainteresovana strana i to na osnovu čl. 44 Zakona o opštem upravnom postupku, ospori ovaj blasfemični gest sile podignutih ruku naspram sile prava i pravno-istorijskih argumenata koji su prethodno predočeni. Najavljeni pravni carski rez, bez epidurala, upravo je zapocet - izjavio prof. dr Vladimir Vuletić.

Ministstarstvo omladine i sporta ima rok od 30 dana da odgovori na ovu žalbu.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.