BIO MRTAV 7 MINUTA, SADA DOLAZI NA MARAKANU: Trener Kopenhagena je sve samo ne običan čovek!
Solbaken je preživeo kliničku smrt, Foto: Youtube / Printscreen

životna priča

BIO MRTAV 7 MINUTA, SADA DOLAZI NA MARAKANU: Trener Kopenhagena je sve samo ne običan čovek!

Podsetimo, Zvezda je iz ovog žreba mogla da izađe sa značajno težim protivnikom u vidu Ajaksa, ili sa nezgodnim gostovanjem zagrebačkom Dinamu, tako da su svi u klubu veoma zadovoljni ishodom, imajući u vidu da su upravo Dance i priželjkivali

Objavljeno:

Crvena zvezda je nakom žreba za treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona dobila Kopenhagen u slučaju da se prođe drugo kolo...

Ali, ovo je priča o treneru Kopenhagena.

Stale Solbaken, Norvežanin na kormilu tima iz glavnog grada Danske, proslavljeni je reprezentativac. U Kopenhagenu je proveo tri mandata, jedan kao igrač i druga dva kao trener. Upravo je tokom tog igračkog boravka 2001. godine doživeo infarkt, posle kog ga je zadesila i klinička smrt, drama je trajala 7 minuta.

Ipak, Solbaken se nije predao i vratio se u svet živih, naravno, uz svesrdnu pomoć lekara.

Iako je njegova igračka karijera tada završena, započeo je novu avanturu, onu trenersku, u kojoj je pronašao uspeh kako u svojoj rodnoj zemlji tako i u Danskoj. Solbaken je više od samo stratega za navijače Kopenhagena: On je otelotvorenje borbenog duha, čovek čija su oba boravka u danskom klubu rezultirala najuspešnijim godinama u klupskoj istoriji, tako da ćemo u slučaju susreta Zvezde i Kopenhagena pomno pratiti duel dva odlična taktičara i motivatora, Solbakena i Milojevića.

Podsetimo, Zvezda je iz ovog žreba mogla da izađe sa značajno težim protivnikom u vidu Ajaksa, ili sa nezgodnim gostovanjem zagrebačkom Dinamu, tako da su svi u klubu veoma zadovoljni ishodom, imajući u vidu da su upravo Dance i priželjkivali.

Dodatna začkoljica je u tome što, u slučaju da Kopenhagen prođe, Zvezda preuzima status nosioca u žrebu za plejof, čime bi se olakšao put ka grupnoj fazi jer se izbegavaju timovi poput Ajaksa, Seltika i Dinama. Mogući protivnici u slučaju ovakvog ishoda crveno-belima mogu biti Apoel, Slavija iz Praga, BATE Borisov ili Jang bojs.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.