SRPSKI FUDBALERI ODBILI DA IGRAJU PROTIV KLUBA S KOSOVA: Istog trenutka su dobili podršku svoje ekipe!
Aleksandar Čavrić je jedan od igrača koji je odbio da igra protiv Feronikelija, Foto: AP

Patriotizam na delu

SRPSKI FUDBALERI ODBILI DA IGRAJU PROTIV KLUBA S KOSOVA: Istog trenutka su dobili podršku svoje ekipe!

Njih dvojica uz trenera odbili su da budu prisutni tokom dva meča kvalifikacija

Objavljeno:

Srpski fudbaleri i pomoćni treneri iz Slovana iz Bratislave odbili su da igraju mečeve drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope protiv Feronikelija, ekipe koja dolazi iz samoproglašene države Kosovo.

Kao što su nedavno uoči susreta reprezentacija Crne Gore i tzv. Kosova u kvalifikacijama za EURO to uradili Ljubiša Tumbaković, Filip Stojković i Mirko Ivanić, njihovim putem su se odlučili da krenu i Aleksandar Čavrić, Dejan Dražić i pomoćni trener Vladimir Radenković.

Oni su na vreme obavestili klub o svojoj odluci jer kao što Srbija kao država i njen narod ne priznaju Kosovo kao nezavisnu državu i oni imaju isti stav, ali za razliku od Fudbalskog saveza Crne Gore, Slovan je podržao odluku svojih članova.

Dejan Dražić je takođe odbio da igra protiv kluba s Kosova
Dejan Dražić je takođe odbio da igra protiv kluba s Kosovafoto: EPA/Thomas Haumer

- Igrači Aleksandar Čavrić i Dejan Dražić, kao i trener Vladimir Radenković, poštuju odluku srpske vlade vezanu za utakmicu sa Feronikelijem. Slovan respektuje odluku igrača i trenera, pa Dražić, Čavrić i Radenković neće učestvovati u dvomeču sa Feronikelijem.

- Pozivamo navijače da poštuju i da razumeju ovakvu odluku igrača i trenera i kluba. Za nikog od nas, računajući i srpske fudbalere i trenera, ovo nije prijatna situacija, ali moramo da je poštujemo, takvu kakva je - navedeno je saopštenju Slovana.

Inače, poznato je da navijači Slovana često na svojim utakmicama daju podršku Srbiji i srpskom narodu za očuvanje svojih teritorija i skandiraju redovno "Kosovo je Srbija".

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.