STARI DŽELAT SE VRAĆA U HUMSKU: Upoznajte Malatiju, Partizanovog rivala u 3. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope!
Gokan Tore se vraća u Humsku, Foto: AP, Beta

ESPRESO PREDSTAVLJA

STARI DŽELAT SE VRAĆA U HUMSKU: Upoznajte Malatiju, Partizanovog rivala u 3. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope!

"Roben za sirotinju" opet igra protiv tima protiv kog je odigrao fantastične partije pre nekoliko godina. Naravno, prvo crno-beli treba da prođu Konahs Kvej, a Turci ljubljansku Olimpiju

Objavljeno: 09:09h
Aleksa Radosavljević

Ukoliko pobedi velški Konahs Kvej, Partizan će u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope igrati sa boljim iz duela Malatija (Turska) - Olimpija (Slovenija).

S obzirom na to da je turski predstavnik veliki favorit na ovom meču, o njemu ćemo pisati nešto opširnije nego o ljubljanskoj ekipi, protiv koje su crno-beli i igrali na pripremama, i to na stadionu Stožice u glavnom gradu Slovenije.

Turski predstavnik prošlu sezonu Superlige završio je na petom mestu na tabeli, što je ogroman uspeh za klub kom je do 2017. godine najveći uspeh bila druga liga. Do tog uspeha je žuto-crne vodio, između ostalih, i srpski as Danijel Aleksić, koji je u međuvremenu prešao u Al Ahli, pa bivši igrač Vojvodine neće biti u prilici da zapreti u Humskoj svojim razornim udarcem u stilu Kristijana Ronalda i Davida Luiza.

Danijel Aleksić u dresu Srbije
Danijel Aleksić u dresu Srbije foto: Starsport©

Kada su u pitanju igrači sa ovih prostora, u Malatiji trenutno igra samo jedan - napadač Adis Jahović, koji ima i makedonsko i BiH državljanstvo.

Grobari će se odmah setiti još jednog dobro poznatog imena iz ove ekipe - Gokana Torea.

On je nastupao na dva duela njegovog tadašnjeg kluba Bešiktaša protiv beogradskog velikana, i to u sezoni 2015/16, kada je u dve pobede svog tima bio asistent čak tri puta uz jedan pogodak koji je i sam postigao u Humskoj. Beogradska publika ga je tad nazvala "Roben za sirotinju".

Inače, Malatija prema sajtu Transfermarkt vredi skoro duplo manje nego Partizan - 16 miliona evra, u odnosu na 28 miliona koliko vrede crno-beli.

Stadion na kom ovaj klub igra zove se jednostavno Malatija Arena i prima nešto preko 25.000 gledalaca.

Evo i celog sastava Malatije, bar u ovom momentu. Verovatno će do utakmice sa crno-belima biti malo izmenjen. Kao što možemo da vidimo, u sastavu se nalazi Mičel Donald, bivši igrač Zvezde, a priča se i da bi Turci trebalo da dovedu Emanuela Adebajora.

Sastav Malatije
Sastav Malatije foto: Wikipedia/Printscreen

Kada je u pitanju Olimpija. Ona igra na stadionu Stožice, prelepom zdanju nadomak centra Ljubljane, gde je Partizan poražen u okviru letnjih priprema pre par nedelja rezultatom 0:1.

Strelac pobedonosnog pogotka, bio je albanski internacionalac Endri Čekići, koji je iskoristio mnoge promašaje Ognjena Ožegovića i Sejdube Sume.

Ovako izgleda spisak igrača slovenačkog tima:

Sastav Olimpije
Sastav Olimpije foto: Printscreen/Wikipedia

Kao što vidimo, tri Srbina brane boje Olimpije - Goran Brkić, Marko Putinčanin i Marko Gajić. Desni bek je Erik Boaći, momak za koga se i sam Partizan interesovao ove sezone, a upravo on je bio strelac u onoj neverovatnoj utakmici koju je ljubljanski tim odigrao sa Rigasom.

Vrednost Olimpije je svega 10.000.000, ali na pripremama smo videli koliko to ne mora da ima značaja.

Ono što je sigurno - ukoliko Slovenci iznenade Turke, u Ljubljani nas očekuje pravi praznik fudbala. Ponavljamo, ostaje još samo da crno-beli slave nad Konahs Kvejom, prvo u Velsu, a onda i u Humskoj, jer svi ćemo se setiti Šemrok Roversa iz Republike Irske...

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.