PARTIZANOV TANDEM, KOJI PRETI DA POSTANE TRIO: Šta Suma, Tošić i Sadik imaju da kažu o svemu tome?
Zoran Tošić i Sejduba Suma u momentu kad su postigli gol, Foto: FK Partizan/Miroslav Todorović

DOBRE NAZNAKE

PARTIZANOV TANDEM, KOJI PRETI DA POSTANE TRIO: Šta Suma, Tošić i Sadik imaju da kažu o svemu tome?

Čini se kao da tim iz Humske ima jači napadački potencijal nego u prethodnoj sezoni... Kako će to biti iskorišćeno, ostaje nam da vidimo...

Objavljeno:

U utakmici 1.kola Linglong Tire Superlige Srbije Partizan je na gostujućem terenu savladao ekipu Inđije rezultatom 0:1 (0:1). Strelac za crno-bele bio je Zoran Tošić (27′) koji pored Umara Sadika i Sejdube Sume iznosi svoje utiske posle odigrane utakmice.

- Sve pohvale za ekipu Inđije.Ne srećemo baš često u okviru naše lige ekipu koja źeli da igra fudbal i nadigrava se. Nekada se to završi kao danas protiv nas,ali je to pravac u kojem bi svi trebali da razmišljaju.

Tvoj gol u 27.minutu, asistencija Sume i još nekoliko neiskorišćenih prilika za Partizan?

- Lepa akcija, Suma je odlično prošao i asistirao. Imali smo dosta šansi u poluvremenu, šteta što ranije nismo obezbedili veće vođstvo i mirnije završili utakmicu.

Šta Partizan mora da popravi u igri, da li se tek tempira forma?

- Tek je početak prvenstva, nismo još maksimalno pripremljeni. Ove prve utakmice su uvek najteže jer su takmičarske, bodovi se lako gube, a tek ulazimo u njih posle perioda priprema na kojima se radi po drugom modelu. Sigurno da ćemo izgledati bolje kako vreme bude odmicalo.

Rekla bih da ste Suma i ti u nekoliko navrata lepo sarađivali. Kako bi ocenio njega i novajliju Sadika?

- Kao što sam rekao bila je to lepa akcija koja je rezultirala golom. Verujem da ćemo i dalje dobro sarađivati i da će Suma biti jedan od nosilaca naše igre. Sadik je još u fazi privikavanja i upoznavanja. Danas je imao nekoliko lepih poigravanja i šansi, ali doći će i golovi.

Tošić i Suma
Tošić i Suma foto: FK Partizan/Miroslav Todorović

U sredu nas očekuje prva utakmica 2.kola Lige Evrope. Partizan igra sa ekipom Connah’s Quay Nomads FC?

- Očekivali smo odlazak u Škotsku, ali idemo u Vels. Znamo kako treba igrati sa ostrvskim ekipama. Spremni smo za utakmicu i uveren u pozitivan rezultat.

Prva utakmica u prvenstvu je uvek teška. Ovog puta smo dobro odigrali i uzeli odmah u startu tri boda.

- Bila je velika vrućina i uopšte nije bilo lako ni meni ni saigračima u prvom poluvremenu, ali kako je vreme odmicalo mogu biti zadovoljan i svojom igrom posle dugo vremena. U meni postoji želja za napretkom i drago mi je da se to već vidi na terenu - rekao je pa se osvrnuo na Sadika:

- Što se tiče Sadika nikada nije lako odigrati prvu utakmicu jer su očekivanja velika, a svakom igraču je potreban period adaptacije na ligu, teren, koncepciju…Trudi se, veruje u sebe i dobar je momak što je itekako važno. Što se tiče ekipe kojoj idemo u LE još uvek nismo radili video analizu, ali ono što je sigurno da će zavisiti od nas, naše želje i stava za prolaz dalje - zaključuje Suma.

Umar Sadik
Umar Sadik foto: FK Partizan/Miroslav Todorović

Oglasio se i sam Nigerijac:

- Drago mi je da sam debitovao u prvoj zvaničnoj utakmici u ligi i da je Partizan zabeležio prvu pobedu. Iskreno nikada nisam igrao na sličnim terenima, ali igrač mora da se brzo prilagodi i da svoj maksimum. Inđija je upravo u igri pokazala ono što smo kroz analizu očekivali, a meni ostaje samo žal što nisam postigao gol. To bi značilo dodatno za moje samopouzdanje, ali mi je pre svega važno da sam dobio podršku od publike, svojih saigrača i stručnog štaba i da oni veruju u mene. Što se tiče LE, biće specifična utakmica po mnogo čemu jer se ‘ostrvski’ način igre i filozofija fudbala razlikuje od našeg. Ostaje nam da uradimo dobru analizu i vidimo gde su im mane - kaže Sadik.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/FK Partizan)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.