UEFA OBJAVILA RANG LISTU: Zvezda je na vrhu, a ove sezone može samo da ide napred!
Foto: Starsport©

napredak

UEFA OBJAVILA RANG LISTU: Zvezda je na vrhu, a ove sezone može samo da ide napred!

Crvena zvezda trenutno ima koeficijent 18.750 pa se nalazi ispred Spartaka iz Moskve, Atalante, Hetafea, Espanjola i brojnih drugih klubova

Objavljeno:

Crvena zvezda je ponovo najbolje plasirani srpski klub na UEFA rang listi.

Crveno-beli su eliminacijom Suduve u prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona nastavili niz sjajnih rezultata iz prethodne sezone pa trenutno zauzimaju 73. mesto na listi klubova Evropske fudbalske unije.

Sa početkom aktuelne sezone obrisani su rezultati iz sezone 2014/15, a kako je to jedina sezona u kojoj Zvezda nije učestvovala na internacionalnoj pozornici, svaki korak u ovogodišnjem takmičenju ujedno je iskorak po pitanju koeficijenta.

Crvena zvezda trenutno ima koeficijent 18.750 pa se nalazi ispred Spartaka iz Moskve, Atalante, Hetafea, Espanjola i brojnih drugih klubova.

Podsetimo, Zvezda je značajan iskorak na evropskoj sceni ostvarila u premijernoj sezoni Vladana Milojevića na Zvezdinoj klupi kad je izborio proleće u Evropi i koeficijent 8.000, i naredna sezona donela je zapažen uspeh, i novi napredak klupskog koeficijenta za 7.000.

Iako je u prethodnoj sezoni koeficijent crveno-belih nešto manji od ostvarenog u sezoni 2017/18, značaj tih bodova je možda i veći jer su osvojeni u Ligi šampiona. Crvena zvezda je u sezoni 2018/19 igrala protiv najboljih klubova Evrope, a poziciju u evropskom društvu uspela je da značajno popravi između ostalog i pobedom nad Liverpulom, kasnije osvajačem Lige šampiona.

Nadamo se da će crveno-beli protiv Helsinkija nastaviti sigurnim korakom ka evropskoj eliti, ali bez obzira na ishod dvomeča sa prvakom Finske Crvena zvezda se svakako neće zadržati na aktuelnom koeficijentu jer se evropski put nastavlja i za pobednike i poražene u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

BONUS VIDEO:

(Esperso.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.