PARTIZAN BOLJI OD INĐIJE I SA IGRAČEM MANJE: Neoprezni Ivanović da časti Sumu i Tošića! Debitovao i Sadik!
Tošić i Suma - tandem koji je zaslužan za gol crno-belih, Foto: FK Partizan/Miroslav Todorović

1. kolo, linglong superliga

PARTIZAN BOLJI OD INĐIJE I SA IGRAČEM MANJE: Neoprezni Ivanović da časti Sumu i Tošića! Debitovao i Sadik!

Sva dešavanja sa ovog meča mogli ste da pratite uz naš lajv-blog...

Objavljeno: 20:22h

Partizan je na veoma dobar način otvorio sezonu 2019/20 u Linglong Superligi. Crno-beli su sa 1:0 (1:0) slavili nad Inđijom na gostovanju.

Jedini pogodak postigao je Zoran Tošić na lukavu asistenciju Sejdube Sume, a sve to se dogodilo u 28. minutu.

Izabranici Sava Miloševića bili su bolji tokom celog meča, tačnije sve do 78. minuta kada je Đorđe Ivanović dobio drugi žuti, samim tim i crveni karton, ostativši saigrače na cedilu.

Od tog momenta, Inđija je napravila nekoliko poluprilika, ali nije uspela da na pravi način zapreti Vladimiru Stojkoviću.

Dobre prilike za crno-bele da još pre tog crvenog kartona završi posao propuštali su Umar Sadik, Zoran Tošić i Sejduba Suma. Popularni "Bambi" pogodio je čak i stativu nedugo posle pogotka.

Inđija u narednom kolu gostuje Mačvi, dok crno-beli idu na noge Javoru. Doduše, pre toga putuju u Vels, gde će igrati sa Konahs Kvejom u okviru drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

Sva dešavanja sa ovog meča možete da pratite uz naš lajv-blog...

KRAJ MEČA! Partizan odnosi zasluženu pobedu rezultatom 1:0, iako je poslednjih 20 minuta morao da igra bez isključenog Đorđa Ivanovića. Deluje kao da su prošlogodišnje boljke primanja glupih golova prošlost...

90'+3 Povredio se Vladimir Stojković, osetio je bolove u donjem delu leđa. Zbog ovog prekida, koji traje već dva minuta, meč će biti dodatno produžen. Na kraju, u igru je ušao i Filip Stevanović umesto Zorana Tošića.

84' Druga izmena u ekipi crno-belih, na terenu je Milan Smiljanić, van igre Sejduba Suma. Aplauz za omalenog Gvinejca prilikom napuštanja igre.

83' Solidan pokušaj Tošića iz slobodnjaka, ali je golman Preković lagano ukrotio tu loptu.

78' Krenulo je po zlu za crno-bele. Đorđe Ivanović je dobio drugi žuti karton zbog starta nad Anđelkovićem. Čini se da je sudijska odluka bila pravična. Partizan će u poslednjih 20-ak minuta morati da igra sa desetoricom. I to se vežbalo na pripremama, videćemo da li je donelo rezultat.

76' Nova šansa za Inđiju, šutirao je Nebojša Bastajić, nije bilo ofsajda, ali je lopta otišla preko gola.

75' Najbolja prilika za domaće, šutirao je rezervni igrač Mihajlo Banjac, ali lopta je otišla pored gola. Katastrofalna reakcija odbrane crno-belih, ovakve situacije su ih prošle sezone koštale par desetina bodova.

71' Zoran Tošić je prvi put izveo korner na ovom meču, do sada ih je izvodio Suma, odmah je bila šansa. Šutirao je glavom Pavlovi, lopta je zakačila Nemanju Miletića, promenila pravac, ali je Preković sjajno odbranio. Prva izmena u ekipi Partizana, Umar Sadik van igre, na terenu Ognjen Ožegović.

69' Konačno pokušaj i za Inđiju, ali je šut otišao daleko preko gola. Tek drugi pokušaj na meču za domaći sastav.

63' Sejduba Suma je imao dobru situaciju, otvorio mu se prostor da napadne direktno na gol, ali je izblokiran. Možda je mogao da uposli Sadika ili Ivanovića, koji su takođe bili u dobrim pozicijama iskosa.

60' Dobar prodor i solidan udarac Umara Sadika. Odbranio je golman domaćeg tima.

51' Prekid je trajao više od dva minuta, a onda je sudija Jovanović pozvao igrače da priđu klupama. Pitanje je koliko će ovo trajati, čak su i Stojković i Nemanja Miletić probali da urazume svoje navijače.

Transparent Grobara
Transparent Grobara foto: Starsport©

49' Opet je došlo do prekida utakmice, opet zbog navijača, ali ovoga puta zbog sadržine transparenta frakcije Partizanovci. Ne vidimo šta piše, ali uskoro ćemo probati da saznamo o čemu se radilo.

49' Dobra situacija za Sadika. Zdjelar mu je pripremio loptu, ali je ovaj sa 16-ak metara šutirao po zemlji pored gola.

46' Počelo je drugo poluvreme!

POLUVREME! Partizan, može se reći, zasluženo vodi protiv Inđije sa 1:0, a lagano je moglo da bude i više. Ali setimo se, i prošle sezone su crno-beli mnogo puta poveli u uslovno rečeno manjim mečevima, ali je pod palicom Bate Mirkovića mnogo puta priman gol ni iz čega. Upravo takvi mečevi koštali su ih mnogo bodova, videćemo šta je Savo Milošević uradio sa psihičkom spremom ekipe...

45'+2 Velika šansa za Sumu, odlično se izvukao, predribnlao trojicu defanzivaca, ali je sa 20 metara šutirao tik pored leve golmanove stative.

42' Nova akcija Sume i Tošića, sada je Srbin na neki način uzeo Gvinejcu loptu, ali je odlično odbranio golman Preković. Šut je bio sa nekih sedam metara.

41' Miran period igre, nekoliko polušansi za crno-bele, ali koje su završene bez šuta ka golu.

30' Još jedna sjajna šansa za crno-bele, Đorđe Ivanović je ostavio loptu za Zorana Tošića, koji je pogodio stativu sa 20 metara. Veoma sličan meč kao onaj koji je juče Crvena zvezda odigrala sa još jednim povratnikom u elitu Javorom.

28' GOOOOOOOOL! Sejduba Suma asistent, strelac Zoran Tošić. Odlična akcija njih dvojice, promešali su celu odbranu domaćeg tima.

24' Iz slobodnog udarca je šutirao Zoran Tošić, ali je pogodio Rogača u živom zidu, koji je ostao da leži na travi zbog siline udarca.

21' Još jedna dobra šansa za Partizan, ovoga puta je iskosa šutirao Đorđe Ivanović, a odbranio mu je golman Inđije.

19' Umar Sadik je bio u velikoj prilici na pet metara od gola, Nemanja Miletić mu je dodao loptu, ali je Nigerijac šutnuo visoko iznad gola. Veliki promašaj!

5' Nakratko je meč prekinut, jer je određeni broj navijača Partizana uleteo na teren i skinuo jedan transparent sa suparničke tribine. Nije poznato šta je na njemu pisalo.

Grobari uleteli na teren
Grobari uleteli na teren foto: Printscreen/Arenasport

1' Meč je počeo. Od samog početka, crno-beli igraju visok presing, što je i očekivano ako ste gledali bar jedan pripremni meč.

17.54 - Sve je spremno za početak meča, premijernog u sezoni za ova dva tima.

17.45 - Pogledajte šta je Savo Milošević imao da poruči o Rikardu Gomešu.

17.05 - Poznati su i sastavi oba tima:

INĐIJA: Preković - Anđelković, Rogač, Bjeličić, Ilić – N. Vidić, M. Janjić, Dimitrov - Tomić, Ilić, Bastajić. Trener: Srđan Blagojević.

PARTIZAN: Stojković - N.R. Miletić, Ostojić, S. Pavlović, Urošević - Zdjelar, Šćekić - Tošić, Suma, Ivanović - Sadik. Trener: Savo Milošević.

Kao što možemo da vidimo, u crno-beloj startnoj postavi će biti Umar Sadik, pojačanje iz Rome. Takođe, Inđija će igrati bez tri nova pojačanja, od kojih je najzvučnije definitivno gorostasni Žarko Marković.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.