SVE O MIHINOJ BOLESTI! OVO JE BOLNICA U KOJOJ SE LEČI: Imaće poseban tretman, a Siniša je imao poruku za doktore!
Foto: Starsport©

do pobede

SVE O MIHINOJ BOLESTI! OVO JE BOLNICA U KOJOJ SE LEČI: Imaće poseban tretman, a Siniša je imao poruku za doktore!

- Što pre odem, pre ću da završim - rekao je Srbin pre nego što se podvrgao lečenju.

Objavljeno: 21.07.2019. 13:40h
  • 439

Prošlo je osam dana od kada je Siniša Mihajlović objavio da boluje od leukemije. Nekada sjajni fudbaler, a sada trener, nije časio časa, već je odmah u utorak otišao u bolnicu Sent Orsola - Malpigi u Bolonji, kako bi započeo lečenje. „Što pre odem, pre ću da završim”, rekao je Srbin pre nego što se podvrgao lečenju.

Rečeno - učinjeno! Mihajlović je u sedmici za nama obavio preglede posle kojih smo saznali da boluje od hronične mijeloidne leukemije, bolesti koja se javlja u kasnijem životnom dobu. Ona češće napada muškarce nego žene.

foto: Fejsbuk/ Prinskrin

Ova bolest ima tri faze - prva je hronična koja može da traje godinama. Bez terapije, ona prelazi u fazu akceleracije, koja označava napredak bolesti i prelazak u blastnu krizu, u kojoj se bolest ponaša kao akutna leukemija, brzo napreduje i dovodi do smrtnog ishoda. Lek glivek čija je upotreba odobrena 2001. pokazao je odlične rezultate u lečenju obolelih od ove bolesti.

Mihajlović je odlučio da se leči u klinici „Sent Orsola - Malpigi” u Bolonji koja je jedna od najboljih kada je u pitanju izlečenje opakih bolesti.

U ovu bolnicu koja ima preko 1500 kreveta, a u kojoj je zaposleno više od 5000 ljudi, od kojih je 800 doktora koji svakodnevno brinu o zdravlju svojih pacijenata.

foto: Fejsbuk/ Prinskrin

Mihajlović je stacioniran u posebnoj sobi, mikrobioliški najčistijoj. Ni vazduh spolja neće moći da proviri tamo. A posete će mu, najverovatnije, makar prvih dana biti zabranjene iz predostrožnosti zbog virusa i prenošenja prehlade.

foto: Fejsbuk/ Prinskrin

Siniša je već počeo sa terapijama koje će se odvijati sa kratkim pauzama između kako bi se pratilo njegovo zdravstveno stanje i kako organizam reaguje na date lekove.

I tu je Mihajlović u sigurnim rukama jer se na godišnjem nivou u ovoj bolnici obavi preko 33 hiljade operacija i preko tri miliona specijalnih zahvata, a procenat izlečenja i oporavka pacijenata koji borave u njoj je veoma veliki. Da ne pišemo napamet, govore sledeće brojke: u periodu od 2006. do 2016. obavljeno je 427 transplantacija srca, od kojih je jedne godine procenat uspešnih bio preko 90%, dok je ostalim godinama taj postotak bio oko 80%, što je najviše u zemlji, a i među najboljima u svetu.

foto: Fejsbuk/ Prinskrin

A Mihajlović je imao jasnu poruku za lekare kada je kročio u ovu bolnicu:

- Vi kažete, ja uradim!

I tako do konačne pobede!

BONUS VIDEO:

(Espreso.rs/ Blic sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media