UPALIO FEJSBUK, PA SAM SEBI NAŠAO KLUB: Zlatni Orlić našao način da pobegne iz srpskog blata i kandži menadžera!
Stefan Čupić, Foto: Starsport©

NEVEROVATNA PRIČA

UPALIO FEJSBUK, PA SAM SEBI NAŠAO KLUB: Zlatni Orlić našao način da pobegne iz srpskog blata i kandži menadžera!

- Nikada u karijeri nisam imao agenta - istakao je

Objavljeno:

Veoma interesantna priča dolazi nam iz Jermenije.

Mladi golman Stefan Čupić u razgovoru za Mondo otkrio je da nikada nije ušao u koštac sa "blatom srpskog fudbala" gde su menadžerske kombinacije i lični interesi važniji od nečijeg kvaliteta. - Nikada u karijeri nisam imao agenta. Možda me je to i koštalo nekog unosnijeg ugovora, ali nemam nameru da odstupam od svojih principa - kaže na početku razgovora za Mondo član zlatne generacije srpskih Orlića koji su u Litvaniji 2013. godine pod vođstvom Ljubinka Drulovića postali evropski prvaci.

Prošao je školu Radničkog i OFK Beograda, kalio se u Pančevu i Bačkoj Palanci, sazrevao u Norveškoj i posle kratkog perioda u Voždovcu doneo odluku da sreću potraži u Jermeniji.

- Niko mi nije pomogao, lično sam preko Facebooka stupio u kontakt sa jednim čovekom za koga se ispostavilo da ima veze sa Araratom. Klub je osnovan 2017. godine, ali ga je ruski magnat Samvel Karapetjan preuzeo prošle godine i odmah ga doveo do šampionske titule. Drugim rečima, on je moskovski Ararat preselio u Jerevan i nastavio da se takmiči u jermenskom šampionatu. Imamo sjajne uslove za rad, redovne plate i premije i prvi put u životu mogu da se posvetim isključivo terenu.

Poslednja rečenica Stefana Čupića vraća sećanja na 2013. godinu i letnje pripreme OFK Beograda u Budvi. Umesto da se bave uigravanjem tima i tempiranjem forme za novu sezonu, svi u taboru 'romantičara' osluškivali su informacije iz Sant Peterburga.

- Od transfera Milana Rodića u Zenit zavisila je egzistencija svih članova kluba. Sećam se euforije u autobusu na putu za Bar gde smo išli da odigramo prijateljsku utakmicu protiv Mornara. Najpre su skočili ovi iz stručnog štaba, nama sa zadnjih sedišta nije trebalo mnogo da shvatimo o čemu se radi. 'Rodić potpisao, Rodić potpisao...'. Slavili smo kao da je osvojen trofej u finalu Kupa. Ja sam bio najmlađi u ekipi i sećam se da sam posle toga dobio prvi honorar u životu. Celih 50.000 dinara. Za mene je to bilo kao 50.000 evra. Odmah sam 45.000 poslao mami u Pančevo, 5.000 u džep i glavni dasa u kraju, a-ha-ha - otkrio je otvoreni Čupić.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.