NOVA PREVARA U SRPSKOM FUDBALU: Istupaju iz lige da bi zavrnuli igrače, trenere, ali i državu!
Stadion Borca iz Čačka, Foto: Printscreen/Arena Sport

MORA LI OVAKO OČIGLEDNO?

NOVA PREVARA U SRPSKOM FUDBALU: Istupaju iz lige da bi zavrnuli igrače, trenere, ali i državu!

- Sve će biti prijavljeno FIFA i UEFA - istakli su iz Sindikata fudbalera Nezavisnost

Objavljeno: 17:09h

Sindikat profesionalnih fudbalera "Nezavisnost" smatra da je najavljena transformacija Borca iz Čačka nelegalna i da će o tome upozoriti UEFA I FIFA, kao i da će podneti krivične prijave protiv odgovornih, objavili su na društvenim mrežama iz ove organizacije.

Zbog nerešenih finansijskih problema, jedan od planova je da se Borac preseli iz Prve lige u niži rang takmičenja. Čačani duguju oko 40 miliona dinara, trenerima, igračima i zaposlenima, i trenutno nisu u stanju da izmire te obaveze, pa su kao izlaz iz te situacije obelodanili mogućnost da klub promeni ime u Borac 1926 i preuzme pravni legitimitet FK Provo iz Vladimiraca kod Šapca, koji je prošle sezone zauzeo deveto mesto u Srpskoj ligi. "Nezavisnost" oštro upozorava da bi to bilo nezakonito.

Navijači Borca iz Čačka
Navijači Borca iz Čačka foto: Partizan.co.yu

- Ako su mislili da će im to proći i da ćemo skrštenih ruku sedeti i gledati pokušaj da se izigraju igrači i treneri kojima FK Borac duguje novac, u velikoj su zabludi - ističe se u saopštenju "Nezavisnosti". - Prema informacijama koje imamo, FK Provo iz sela Provo u opštini Vladimirci kod Šapca promenio je ime u FK Borac 1926 i registrovao se na adresi FK Borac. Ovakve stvari su strogo zabranjene, FIFA i UEFA ih ne dozvoljavaju, i mi ćemo im se obratiti pismenim putem čim dobijemo na uvid prateću dokumentaciju. Podnećemo i krivične prijave protiv odgovornih... Sve se radi smišljeno, kako bi se prevarili igrači, treneri i država.

Tu nije kraj:

Dakle, već se krenulo u ovaj poduhvat i čini se da ništa neće moći da ga zaustavi.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.