DA SE NE PONOVI ŠAMROK: Protiv električara, barmena, direktora prodaje i narkomana, Partizan ne sme da se obruka!
Fudbaleri Partizana, Foto: Filip Plavčić

OVO JE KONAHS KVEJ

DA SE NE PONOVI ŠAMROK: Protiv električara, barmena, direktora prodaje i narkomana, Partizan ne sme da se obruka!

Zanimljiv je pregled radnih knjižica fudbalera

Objavljeno:

Partizan će u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope igrati sa poluamaterskom ekipom Konahs Kvej Nomads iz Velsa.

Velšani su u prvoj rundi savladali škotski Kilmarnok. To i ne bi bilo iznenađenje da neki fudbaleri i fizioterapeut velškog tima nisu dan posle utakmice morali da idu na poslove u pet ujutru od kojih žive.

Zanimljiv je pregled radnih knjižica fudbalera. Desni bek Konahs Kveja je Džon Dizni koji radi kao direktor prodaje u kompaniji koji se bavi reciklažom mobilnih telefona. Fizioterapeut Džema Bamford na trkalištu radi sa studentima. Kapiten Konahs Kvej Nomads Džordž Horan koji igra na poziciji štopera svakog jutra putuje 13 kilometara do grada Čester u kome je zaposlen kao električar.

Fudbaleri Konahs Kvej Nomadsa
Fudbaleri Konahs Kvej Nomadsa foto: Profimedia

Jedini koji živi od fudbala je Majkl Vajld, igrač koji u avgustu puni 36 godina i koji je zaposlen kao trener u akademiji Tranmer Rovers.

- Čak smo i u njihovim novinama videli da su nas nekako zaobišli i da već gledaju u Partizan. Potpuno nepoštovanje s obzirom da je trebalo trebalo da odigraju protiv nas. Ali nije nam to smetalo. Očekivali smo to. Ali pre no što bi ljudi počeli da iznose svoje mišljenja možda bi mogli da pogledaju šta smo to mi u Konahsu uradili za protekle tri godine i koliko je velška Premijer napredovala za poslednjih deset - izjavio je Vajld posle duela sa Kilmanrokom.

Ukoliko Vajld zbog trenerskih obaveza bude morao da preskoči dvomeč sa crno-belima ili ukoliko bude zamenjen, umesto njega će na teren Nejtan Vulf, momak koji radi kao barmen u jednom kafiću u Elderli Edžu.

Heroj pobede Velšana nad Škotima je Džejmi Ajnsal. On igra na poziciji napadača, protiv Kilmarnoka je ušao u igru u 70. minutu i postigao odlučujući gol. On je ranije nastupao za Hibernijan, ali mu je dve godine bilo zabranjeno da igra fudbal, jer je pao na testu na narkotike. On tvrdi da nije kriv i da mu je neko verovatno sipao drogu u piće. Posle odslužene kazne, vratio se igri na zelenom terenu, a tokom pauze oprobao se i u boksu golim rukama pa bi bilo dobro da ga igrači Partizana ne provociraju.

Sigurno je da stručni štab, fudbaleri i navijači kluba iz Humske 1 ne žele da im se ponovi irski Šamrok Rovers i da se obrukaju protiv poluamatera iz Velsa.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.