RUKOVAO SE SA DEJOM SAVIĆEVIĆEM: Poznato ko menja Tumbakovića na klupi Crne Gore!
Foto: Starsport©

gotovo

RUKOVAO SE SA DEJOM SAVIĆEVIĆEM: Poznato ko menja Tumbakovića na klupi Crne Gore!

Nakon Ljubiše Tumbakovića, na klupi Sokolova će sedeti Faruk Hadžibegić.

Objavljeno: 21:28h

Faruk Hadžibegić je navodno sve dogovorio sa predsednikom Fudbalskog saveza Crne Gore, pa će kroz par dana biti promovisan u petog selektora komšijske država od njohovog osnivanja.

Nakon Ljubiše Tumbakovića, na klupi Sokolova će sedeti Faruk Hadžibegić.

Dnevne novine pišu da je legendarni Sarajlija dogovorio sve uslove sa predsednikom FSCG Dejanom Savićevićem, te da će postati selektor Crne Gore.

Šezdesetjednogodišnji strateg i nekadašnji reprezentativac Jugoslavije je navodno pružio ruku Savićeviću i generalnom sekretaru Momiru Đurđevcu, a u narednih sedam dana bi sve trebalo da bude zvanično.

- Hadžibegić je jedan od najozbiljnijih kandidata. Crnoj Gori treba dokazan stručnjak koji nema jezičku barijeru u komunikaciji sa igračima - rekao je Dejan Savićević prije dvadesetak dana.

foto: Printskrin

Hadžibegić je od marta bez posla, nakon što je napustio tadašnjeg francuskog drugoligaša Red star. Pre toga bio je trener Sošoa, Troe, Gazijantepa, Dijarbakira, Denizlija, Niora, Dižona, Bastije, Arla, Valensijena, a krajem prošlog milenijuma godinu dana je bio selektor Bosne i Hercegovine.

Na klupi Crne Gore čeka ga težak posao u tekućim kvalifikacijama za EURO 2020, jer se Sokolovi nakon četiri meča nalaze na začelju grupe A sa samo dva boda nakon četiri odigrana kola. Isti učinak imaju i Bugari, Kosovo je osvojilo bod više (ali ima utakmicu manje), Česi su na tri meča sakupili šest bodova, a Englezi nakon dve utakmice imaju maksimalan učinak.

Dakle, kvalifikacije su praktično već izgubljene…

Hadžibegić će kao selektor Crne Gore debitovati protiv Mađarske u prijateljskom susretu 5. septembra, a pet dana kasnije čega ga vatreno krštenje - u kvalifikacijama u Podgoricu stiže Češka, na jubilarni 100. meč Crne Gore.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.