SPEKTAKL U NAJAVI: Vreme je da se sretnu Crvena zvezda i Dinamo Zagreb!
Miodrag Belodedić i Dragiša Binić, Foto: Dado Đilas

LEGENDA NAVIJA ZA JUGOSLOVENSKI DERBI

SPEKTAKL U NAJAVI: Vreme je da se sretnu Crvena zvezda i Dinamo Zagreb!

Ukoliko prođu Fince crveno-beli bi mogli da se sastanu sa Dinamom iz Zagreba

Objavljeno: 19:15h

Crvena zvezda bije bitke u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

U drugom kolu, rival crveno-belima je Helsinki, a ukoliko prođu Fince crveno-beli bi mogli da se sastanu sa Dinamom iz Zagreba. Mnogi smatraju da je duel beogradskog i zagrebačkog tima odigran na "Maksimiru" 1990. godine bio uvod u raspad Jugoslavije.

Jedan od onih koji navija za jedan od derbija velike četvorke iz vremena SFRJ u borbi za elitu je i Dragiša Binić, učesnik jedne od poslednjih utakmica Zvezde i Dinama.

- Navijam za tu utakmicu, to bi bio istinski spektakl, ali i svojevrsni test za tu regionalnu ligu, čiji sam i dalje zagovornik. Nema nama, ni Hrvatima dobrog fudbala dok se ne napravi kvalitetno takmičenje. Iz tog razloga priželjkujem da oba rivala najpre prođu drugu rundu u Evropi, a onda da na terenu pokažu ko je bolji. Tada bi najvažnije bilo da sve prođe bez incidenata, pa čak i ta priča o gostujućim navijačima je rešiva. U interesu sporta i većeg kvaliteta fudbala u obe države je da se Zvezda i Dinamo što pre sastanu, pa nek to bude već u 3. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona - rekao je Dragiša Binić za srpske medije.

Osim Dinama, potencijalni rivali Crvene zvezde u narednoj rundi kvalifikacija su Ajaks, Seltik, Kopenhagen, BATE Borisov i APOEL.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.