LEGENDA SE VRAĆA: Ronaldinjo na najneočekivanijem mestu ponovo igra fudbal!
Foto: AP

povratak

LEGENDA SE VRAĆA: Ronaldinjo na najneočekivanijem mestu ponovo igra fudbal!

Povratak velikana

Objavljeno:

Kako pišu mediji sa Malte, Ronaldinjo je blizu potpisa za tamošnjeg prvoligaša Birkirkaru!

Pregovori su navodno u završnoj fazi i vrlo moguće je da ćemo gledati Ronaldinjo u dresu kluba koji je igrao protiv Hajduka... Pre četiri godine jedna fudbalska magija ugasila se na legendarnoj brazilskoj Marakani. Bio je to dan kada se Ronaldinjo povukao iz fudbala, kada je shvatio da je vreme za kraj. Glava i srce su hteli, ali noge više nisu imale snage.

Nastavio je Brazilac živeti hedonističkim načinom života, uživanje u skupim stvarima i noćnim izlascima. No bankovni račun žestoko se iscrpeo i Ronaldinjo je ubrzo otišao u minus. To je rezultiralo bankrotom i prodajom nekoliko nekretnina kako bi uopće imao od čega živeti. A onda mu je sinula ideja kako da opet iskoristi svoju magiju.

foto: AP

Kako pišu mediji sa Malte, Ronaldinjo je blizu potpisa za tamošnjeg prvoligaša Birkirkaru! Pregovori su navodno u završnoj fazi i vrlo moguće je da ćemo gledati Ronaldinja u dresu kluba koji je igrao protiv Hajduka 2008. godine u kvalifikacijama za Ligu Evrope (7-0 ukupno).

Ovaj dogovor sigurno će zadovoljiti obje strane. Primamiće navijače na tribine jer ne viđate svaki dan osvajača Zlatne lopte iz 2005. godine, što znači puna blagajna, a Ronaldinjo će malo podebljati svoj ionako dobrano ispražnjeni bankovni račun.

Brazilcu je 39. godina na leđima i pitanje je u kakvom je fizičkom stanju, no raduje nas što ćemo opet imati priliku gledati magiju u njegovim nogama. Jer to je nešto što nam je itekako falilo u ove četiri godine...

Ronalfinho je u karijeri igrao za Gremio, PSG, Barcelonu, Milan, Fluminense, Flamengo, a sad je na popis ovih dodao i Birkirkaru.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.