JA SAM MIRKO, BOLUJEM OD LEUKEMIJE I IMAM 10 GODINA: Posle ovog pisma Mihajlović će morati da pobedi!
Foto: AP

pismo hrabrosti

JA SAM MIRKO, BOLUJEM OD LEUKEMIJE I IMAM 10 GODINA: Posle ovog pisma Mihajlović će morati da pobedi!

I imam jednu sjajnu osobinu - hrabrost - napisao je mladi borac

Objavljeno: 15:57h

Do oktobra 2018. godine bio sam sasvim normalno dete, igrao sam se, išao u školu i navijao za Parmu. Onda sam 21. oktobra otišao u bolnicu, rekli su mi da imam leukemiju, napisao je u pismu maleni Mirko...

Siniša Mihajlović (50), fudbalska legenda, ujedinio je svet u svojim lošim danima. Nakon što je na konferenciji obznanio da ima leukemiju, u sredu je hospitaliziran te kreće u borbu s okrutnom bolesti. Među mnogobrojnim porukama podrške, našla se i jedna posebno vredna . Pismo malenoga dečaka Mirka (10), navijača Parme, slama srce, a njegova hrabrost je velika.

- Ja sam Mirko, imam 10 godina i jednu sjajnu osobinu - hrabrost! Do oktobra 2018. godine bio sam sasvim normalno dete, igrao sam se, išao u školu i navijao za Parmu. Onda sam 21. oktobar poslan u bolnicu, rekli su mi da imam leukemiju - započeo je ovaj mladi borac.

- Nisam znao šta je to, ali vremenom sam naučio koliko je prokleta ova bolest. Mogao sam birati između dve opcije kako se boriti s bolesti: Plakati i žaliti po ceo dan ili biti hrabar i nastaviti dalje. Odlučio sam biti hrabar - stoji u pismu obolelom Siniši Mihajloviću.

foto: EPA/Giorgio Benvenuti

- Imao sam veliku pomoć Parminih igrača, osobito Gacole i Inglesea. Kao i ti, dolazim s fudbalskih terena gde sam pratio svoj omiljeni klub. Sada utakmice gledam preko televizije. Ova strast mi je pomogla da provedem sve ove mjesece u bolnici. U svibnju su mi ipak, priopćili loše vijesti. Terapija koju sam primao, više nije bila dovoljna. Morao sam na transplantaciju, a i prvenstvo se završilo - piše u pismu koje slama srca.

- 14. maja imao sam transplantaciju koštane srži i sada se čini da je sve u redu. Kada sam vidio tvoju konferenciju, video sam da si tužan. Niko ne može razumeti tvoj strah bolje od mene, zato što, iako imam deset godina, strah je isti za sve. Osećam potrebu da ti kažem da ne odustaješ, da izvučeš iz sebe puno suza, jer one su znak hrabrosti i da radiš sve što želiš raditi jer ćeš brže ozdraviti. Nadam se da će ti moj savet pomoći i, ko zna, možda se jednog dana sretnemo, ja tebe s tribina, ti mene na terenu. Šaljem ti specijalne zagrljaje i zapamti, vuk nekada nije zao, kao što izgleda. Pozdrav - napisao je desetogodišnji dečak.

Bivšem reprezentativcu Jugoslavije i treneru Bolonje u samo nekoliko meseci okrenuo se čitav svet. Još krajem februar je bio na pregledima i sve je bilo u redu, ali onda je u kratkom roku osetio svu težinu i opakost teške bolesti. Mihajlović je na presici u subotu sa svima podelio da ima leukemiju, a onda su mu došle brojne poruke podrške, među kojima je i mali Mirko, koje će mu sigurno pomoći u borbi sa zločestom bolešću.

BONUS VIDEO:

(Esperso.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.