SRBIJA ĆE  USKORO IMATI 2 PREDSTAVNIKA U LIGI ŠAMPIONA: Koeficijent nastavlja da raste, lepe vesti za srpski fudbal
Superliga Srbije, Foto: Filip Plavčić

IDE KA BOLJEM

SRBIJA ĆE USKORO IMATI 2 PREDSTAVNIKA U LIGI ŠAMPIONA: Koeficijent nastavlja da raste, lepe vesti za srpski fudbal

U četvrtak svoj revanš meč igra Radnički protiv Flore u Nišu, pa se nadamo i njihovoj pobedi i anuliranju poraza u prvom duelu

Objavljeno:

Čukarički je juče savladao Banants sa 5:0 u okviru kvalifikacija za Ligu Evrope, Crvena zvezda litvansku Suduvu u okviru kvalifikacija za Ligu šampiona sa 2:1 i oba tima su donela Srbiji nove bodove u borbi za što bolji koeficijent Srbije. U četvrtak svoj revanš meč igra Radnički protiv Flore u Nišu, pa se nadamo i njihovoj pobedi i anuliranju poraza u prvom duelu. Ove sezone smo nakupili sada već dobrih 0,875 poena, što je korektno za početak sezone. Sa tim skorom smo trenutno 16. mesto u Evropi ako gledamo samo ovu sezonu, a što je takođe veoma bitno, pretekli smo Švajcarsku na listi i sa 19. pozicije prešli smo na 18. poziciju.

Čukarički je sa dve pobede učestvovao u podizanju koeficijenta
Čukarički je sa dve pobede učestvovao u podizanju koeficijenta foto: FK Čukarički

Ovo je dokaz koliko za bodove znači kada krenete od prvog kola kvalifikacija imajući u vidu da Švajcarci nemaju apsolutno niti jedan tim u prvom kolu i jednih i drugih kvalifikacija, a čak pet timova imaju u Evropi. Na listi koeficijenata imamo sada 20,375, a imajući u vidu da se briše za narednu sezonu jedna od najlošijih sezona srpskog fudbala u Evropi (2014/15), onda možemo biti optimisti da ćemo možda i dodatno napredovati na listi.

UEFA
UEFA foto: Filip Plavčić

Ukoliko naši klubovi ponove izuzetan rezultat mogli bismo da se nadamo i 15. mestu koje donosi i 2 učesnika u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Ovako, trenutno 18. mesto znači i da će najverovatnije šampion krenuti od drugog kola kvalifikacija za LŠ. Na tom 15. mestu je trenutno Kipar sa 22.125.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.