VLADIMIR STOJKOVIĆ NAPRAVIO ZEMLJOTRES: Sa Regionalnom ligom bili bismo u vrhu!
Vladimir Stojković, Foto: Dado Đilas

POTRES

VLADIMIR STOJKOVIĆ NAPRAVIO ZEMLJOTRES: Sa Regionalnom ligom bili bismo u vrhu!

Stariji ljubitelji fudbala bi voleli da se podsete starih dobrih vremena i da ponovo u Beogradu gledaju duele velike četvorke

Objavljeno:

O regionalnoj ligi u fudbalu, nalik onima kakve postoje u košarci, rukometu i vaterpolu, priča se već godinama.

Stariji ljubitelji fudbala bi voleli da se podsete starih dobrih vremena i da ponovo u Beogradu gledaju duele velike četvorke Crvene zvezde, Partizana, splitskog Hajduka i zagrebačkog Dinama i drugih ekipa koje su činile prvu ligu SFRJ. Međutim, rat devedesetih je izazvao trvenja na fudbalskim terenima pa je zato svaki meč u regionu visokorizičan.

Ipak, ima glasova koji žele da se oformi regionalna fudbalska liga.

- Voleo bih da se napravi liga stare Juge. Mislim da bi fudbal krenuo napred. To je u interesu fudbala. Ne može niko da me ubedi da fudbal neće profitirati, da igrači neće profitirati i da će klubovi finansijski stati na noge. Zamislite da imate ligu, za par godina, Olimpija, Maribor, Partizan, Zvezda, Vojvodina, Budućnost, Vardar, Željo, Sarajevo, Dinamo, Hajduk...- rekao je Vladimir Stojković, golman i kapiten Partizana za "Informer".

foto: FK Partizan

Dao je i predlog kada je reč o bezbednosti.

- Neka bude kao u Grčkoj, ako je opasno, neka se ne ide na gostovanja. To bi izgledalo sasvim pristojno. Imalo bi žar, fudbal bi bio nekoliko stepenika ispred. I kada je reč o rangiranju lige, ne možda odmah, ali za par godina bili bismo u vrhu - dodao je u izjavi za "Informer".

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.