CRNO-BELI BISER STEVANOVIĆ: Sanjam da savladam Tiba Kurtou u dresu Partizana! Očekujem duplu krunu i veću minutažu!
Pavlović i Stevanović - mlade nade kluba iz Humske, Foto: Starsport©

ESPRESO NA POHORJU

CRNO-BELI BISER STEVANOVIĆ: Sanjam da savladam Tiba Kurtou u dresu Partizana! Očekujem duplu krunu i veću minutažu!

Supertalentovani ofanzivni vezista crno-belih posle šest meseci ponovo je pričao za naš portal. Od tada, dosta toga se promenilo...

Objavljeno: 10:58h
Aleksa Radosavljević

Filip Stevanović više nije novajlija u seniorskoj konkurenciji fudbalskog kluba Partizan, a i naši čitaoci ga već dobro znaju preko pola godine.

Bio je otkrovenje zimskih priprema u Turskoj, a sada već zna šta znači rad na najvišem nivou srpskog fudbala.

Na pripremama u Sloveniji, mladi ofanzivni vezista ponovo je našao vremena u zgusnutom rasporedu kako bi popričao za naš portal. Iako nije postigao nijedan pogodak u do sada odigranim prijateljskim utakmicama, na treninzima se njegov napredak vidi iz dana u dan. Sve se bolje kreće, sve je brži, a polako počinje i fizički da stasava, iako ima još nekoliko tinejdžerskih godina iza sebe.

Već smo pričali o tome da su te deda i tata kad si bio mali učili da šutiraš sa obe noge, iako si rođen kao igrač koji bolje šutira desnom. Da li i dalje radiš na tome, koliko vremena posvećuješ tom segmentu?

- Iskren da budem, još uvek usavršavam levu nogu, kao i neke ostale segmente igre koji mi fale. Ništa ne dolazi samo od sebe. Najviše radim na završnici, nekad sa trenerima, nekad bez, nekad ostajemo posle treninga. Nekad stavimo čunjeve, nekad postavimo male golove. Meni su te stvari potrebne kao levom krilu i špicu, kako bih se dodatno dokazao i šefu i celom stručnom štabu.

Koja ti je omiljena vežba ili igra na treningu?

- Uglavnom škotska igra, ali volim sve što ima veze sa završnicom.

Da li više voliš da igraš na sredini ili na levom krilu?

- Prirodnija mi je pozicija polušpica. Tu sam dosta slobodniji, lakše se krećem, ali mogu da igram šta god šef odluči, samo da je napred. I levo i desno i u sredini.

Šta se promenilo u tvom životu u poslednjih šest meseci, otkako su ljudi saznali zimus za tebe?

- Dosta toga se promenilo. Mnogo njih se javljalo i sa pozitivnim i sa negativnim komentarima. Kritike prihvatam, trudim se da radim. Mislim da sam pripreme na Zlatiboru odradio dobro i da sam se na lep način dokazao šefu.

Filip Stevanović
Filip Stevanović foto: Espreso

Na šta su se odnosile te kritike?

- Uglavnom posle debitantskog nastupa. Zašto nisi dao gol kad si izašao jedan na jedan sa golmanom? Jedni su pitali zašto nisam šutirao, drugi su me pohvalili jer nisam sebičan.

Šta očekuješ od ove sezone?

- Iskreno, što se tiče mene, očekujem veću minutažu nego prošle sezone. Naravno, uz dodatni rad. Očekujem i prvenac. Što se tiče Partizana - dupla kruna i ulazak u Ligu Evrope. Tim je na prvom mestu!

Kako je raditi sa legendom srpskog fudbala kakva je Savo Milošević?

- Uživanje. Otkako je došao sam se dosta opustio i privatno i što se tiče igre. Pokazujem sebe u sve boljem i boljem svetlu.

Filip Stevanović na treningu Partizana
Filip Stevanović na treningu Partizana foto: Starsport©

Ko je od saradnika najviše uticao na tebe u dosadašnjem toku karijere?

- Ima ih dosta, stvarno je teško izdvojiti nekoga. Saša Zdjelar, Rikardo, Kljajić, Stojković, ne mogu nikome da dam neki veći značaj jer su svi perfektni.

Ko su ti najbolji drugari u timu?

- Strahinja i Lazar Pavlović, ali sada su se priključili i ostali mlađi, pa se svi međusobno družimo. Pre je bio samo "Kalaba", pošto smo bili cimeri u Turskoj. Sada sam u sobi sa Lakijem (Pavlovićem prim.aut.). Mlađima sam dao par saveta čisto da se opuste, kao što su i meni pomagali kada sam došao.

Kome sanjaš da daš gol u dresu Partizana, a da nije Zvezda?

- Voleo bih da to bude gol u Ligi šampiona Tibu Kurtoi!

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.