OTKRIVENO KAKO ĆE BANKA OTPISATI ZVEZDI MILIONE: Stiglo objašnjenje zašto u APR-u stoji 34,5, a realan dug je 14
To je ispričao predsednik Nadzornog odbora Zvezde, Dragan Milošević, Foto: Vladimir Sporčić

detaljno objašnjenje

OTKRIVENO KAKO ĆE BANKA OTPISATI ZVEZDI MILIONE: Stiglo objašnjenje zašto u APR-u stoji 34,5, a realan dug je 14

Pre sporazuma je ukupni dug sa kamatama prema Agrobanci bio 17 miliona evra - rekao je Miloević

Objavljeno:

Predsednik Nadzornog odbora Crvene zvezde, Dragan Milošević, je u intervjuu za navijački portal "RSB" otkrio koliki je dug srpskog šampiona i obeledanio kakav sporazum klub iz Ljutice Bogdana ima sa Agrobankom.

Prema podacima iz APR-a crveno-beli duguju 34.5 miliona evra, dok generalni direktor Zvezde tvrdi da je realan dug 14 milona evra.

Milošević ističe da će veći deo duga prema Agrobanci biti otpisan.

- Imam priču koju pominjem o koferu, u jednom momentu je Zvezdi bilo potreban kofer od 55 miliona evra, možda i više, jer su se posle pojavila nova potraživanja, poput Ćalasana, Gorana Drulića i 20 nekih potraživanja iz prethodnog perioda. Ali, da smo imali kofer od 55 miliona evra, mi u tom trenutku ne bismo dugovali ni jedan jedni dinar.

- Danas, na način na koji imamo sklopljen aranžman sa Agrobankom i još jednom velikom bankom. Imamo sklopljen aranžman u kome je dug 6.8 miliona evra, kamate su otpisane. Od septembra 2020. godine kreću rate, u pet godišnjih jednakih rata treba da se isplati taj dug. Pre sporazuma je ukupni dug sa kamatama prema Agrobanci bio 17 miliona evra.

Nadzorni direktor je detaljno objasnio kakav je sporazum sa Agrobankom.

- Agrobanka se sada nalazi pod kontrolom Agencije za sanaciju, stečaj i likvidaciju. Agrobanka je otišla u stečaj, sve svoje dugove naplaćuju po principu da se sve kamate otpisuju, bavimo se samo glavnim dugom. Zvezda bi sa 100 % davanja bila negativan slučaj, jer sam prilično siguran da nijedan dužnik Agrobanke nije platio 100 % glavnog duga. 200 miliona kvalitetnijih potraživanja Agrobanke su otišla po ceni od 11,29 odsto. Tokoliko su kupljena od strane stranog fonda, to su najkvalitetnija potraživanja koja je Agrobanka imala, gde postoje stabilne hipoteke.

- Za Zvezdu je čak i nepovoljno da vrati 6.8 miliona evra. Potpisali smo taj sporazum, jer taj osnov sporazuma, kad neko bude kupio naša potraživanja, ta cifra od 6.8 miliona evra je osnov za pregovore sa tim poveriocem koliko ćemo mi platiti. Da nismo potpisali, ostao bi 17 miliona evra. Ovako je ostao 6.8 miliona evra i sada država ako želi da proda naša potraživanja, ona će prodati tih 6.8 miliona evra, i to ako bude po ceni od 11.29 odsto, to će biti 700.000 evra. I onda ako ste tome prodali za 700.000 evra, i on ako ih proda za 1.5 - 2 miliona evra, on je super prošao. U najgoroj situaciji 1.300.000 evra na godišnjem nivou je cifra koju je Crvena zvezda u stanju da izdvoji danas, ranije nije mogla da izdvoji ni jedan evro za stare dugove - istakao je Milošević.

On je istakao da je trenutni dug Crvene zvezde oko 25 milona evra, ali da će posle sporazuma sa Agrobankom on iznosti 14 miliona evra.

- Trebao nam je kofer od 55 miliona evra, danas nam treba kofer od 25 miliona evra, a do kraja godine, kada sve to bude formalizovalo, neće biti ni 14 miliona evra. Nije sve to vraćeno, nešto je otpisano našim pregovaračkim sposobnostima. nama se sada svi koji nam potražuju novac javljaju posle Lige šampiona, a pre dve godine ih nije bilo ništa. Fudbalskom klubu je najvažnije da ispunjava uslove za UEFA licencu, ne zanimaju ih krediti i dugovanja prema agentima, već to da budu isplaćeni fudbaleri, stručni štab, država i drugi fudbalski klubovi - rekao je Milošević u opširnom intervjuu za portal Redstarbelgrade.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.