IMAO JE ROLEKS OD 300 HILJADA MARAKA! UMIRAO SAM OD SMEHA! Dejo Savićević otkrio kako je upoznao Arkana!
Dejan Savićević o Arkanu, Foto: EPA/Tanjug/Dado Đilas

Genije se prisetio i tog momenta

IMAO JE ROLEKS OD 300 HILJADA MARAKA! UMIRAO SAM OD SMEHA! Dejo Savićević otkrio kako je upoznao Arkana!

Kaže da mu je bilo mnogo čudno kad ga je video u Glazgovu

Objavljeno: 13:57h

Mnogih stvari se dotakao Dejan Savićević u velikom intervjuu koji je dao za "Nedeljnik".

Osim što je pričao o najnovijim dešavanjima oko bojkota Filipa Stojkovića, Mirka Ivanića i Ljubiše Tumbakovića da predvode Crnu Goru protiv Kosova i optužbi na račun Zvezdana Terzića, prvi čovek crnogorskog fudbala se prisetio i poznanstva sa Željkom Ražnatovićem Arkanom.

U vreme kada je Savićević bio ponajbolji fudbaler Crvene zvezde koja je tabala put ka svetskim visinama i osvajanju Kupa evropskih šampiona, u isto vreme je i Arkan postao vođa Delija.

Dejan Savićević se setio kako je upoznao Arkana
Dejan Savićević se setio kako je upoznao Arkanafoto: Dado Đilas

- On je preuzeo navijače. I njegovi prvi 'Tigrovi' bili su sačinjeni od navijača. zašto se to desilo da baš on preuzme, to ne znam. Ali jeste bio glavni među navijačima. Ja sam njega upoznao igrom slučaja 1985. Te godine kada smo igrali u Glazgovu Kup šampiona, otišli smo dan ranije. Kad na dan utakmice ja ne mogu da verujem - dolazi on sa grupom navijača. Crvena kapa, šuškavac crveni preko trenerke i onaj njegov roleks od dvesta-trista hiljada maraka. Ja kažem: 'Željko, odakle ovamo, prošpijaće te neko'. Kaže on: 'Neće niko' - počeo je priču Dejo, a potom nastavio:

- Kako sam bio malo povređen, a pobedili smo prvu 3:0, izašao sam na poluvremenu. I vidim ga sa policijacima ispod tribine. Ja umirem od smeha, on menja kape sa njima, slikaju se... Malo-pomalo, sede čovek u drugom poluvremenu na klupu. Bio je prodoran. Znao je to da iskoristi. I na kraju se vratio on, ali, rekoh, gde da dolazi ovamo. Nije to Evropa, to je ostrvo, a treba uteći sa ostrva. Da je Francuska, Belgija, pa može se uteći, a gde ćeš ovde, sve voda oko tebe. Posle je počeo rat i poznat je taj deo njegove životne priče...

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Nedeljnik)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.