IZ PARTIZANA GRME NA FSS ZBOG TITULE IZ '46: Neka je proklet svako ko hoće rata lakomog, pustog i voli krv...
Profesor Vladimir Vuletić i odluka FSS, Foto: Espreso

NASTAVLJA SE SAGA...

IZ PARTIZANA GRME NA FSS ZBOG TITULE IZ '46: Neka je proklet svako ko hoće rata lakomog, pustog i voli krv...

- ...ali neka je proklet i svako onaj ko rata neće kada ga gaze brutalno kao sitnu crv - citirao je Vuletić reči Jaše Tomića

Objavljeno: 11:34h
Aleksa Radosavljević

Potpredsednik FK Partizana profesor Vladimir Vuletić se posle svega dva dana ponovo obratio javnosti povodom odluke FSS da Crvenoj zvezdi bude priznata titula iz 1946. godine, a koja je Partizanu dostavljena tek mesec i po dana pošto je zatražio uvid u istu.

- Poštovani predstavnici medija, dobar dan i hvala vam što ste ponovo uz FK Partizan u nenadanoj, ali očekivanoj situaciji. Želim da vas izvestim da je u sredu FK Partizan posle više od mesec dana dobio odluku FSS o priznavanju titule iz 1946. godine FK Crvenoj zvezdi. Međutim, ova odluka u dobroj meri rađa izvesne nedoumice i sumnje u namere, u tenzije koje u celini može da proizvede sve ovo što imamo. Mnogobrojne su sumnje. Kao što vidimo, odluka je u zaglavlju doneta od strane FSS, potpisnik je Slaviša Kokeza 14. maja 2019. godine. Na taj dan održana je Skupština FSS koja je donela odluku sa 44 glasa za, šest protiv i 10 uzdržanih da se FK Crvena zvezda uvede u zvaničnu evidenciju osvajača nacionalnog ranga iz 1946. godine.

Šta je tu zapravo problem?

- FKP je dobio jednu kopiju odluke, ne i formalnu odluku, iako se obratio kao zainteresovano lice. Odluku da je primio potpisao je izvesni Edo Janjević i to 15.5.2019. godine, dakle dan kasnije. Zašto je ovo bitno? Fudbalski klub Partizan je 25. maja, očekujući da će dobiti odluku ili da će ona biti zvanično objavljena, podneo zahtev da bude data na uvid. FSS je sve odluke sa te Skupštine objavio sve odluke osim tu jednu. To je ova, za koju sada vidimo, kako nam stoji ovde, da je izrađena istog dana, a već sledećeg dana je primio izvesni Edo Janjević. Ja ću pokušati da raspletem ovo klupko velikog problema.

Odluka FSS
Odluka FSS foto: Espreso

- FKP 29. maja šalje zvanični dopis u kom zahteva da se kao zainteresovana strana obavesti o odluci. Više od mesec dana smo čekali da nas neko udostoji, da nam se obrati. Četiri puta sam razgovarao sa gospodinom Šuputom, koji je izjavljivao da nema ingerencije da bilo šta učini i preduzme dok ne dobije mišljenje Izvršnog odbora, sekretara... Međutim, to nije istina. Vidimo da odluka postoji još od 14. maja, a FKP je prima 9. jula 2019. godine po zahtevu koji je podnesen mesec i po dana ranije.

Šta je to što je opredelilo FSS da ovu odluku krije od javnosti, ne objavljuje je u listu Fudbal?

- Jedna blasfemična odluka čije je obrazloženje stalo na sedam redova. Znate li kako izgleda ovo obrazloženje? Premisa 1: Napolju je sunce. Premisa 2: Vedro je. Induktivni zaključak: Leto je. Naši članovi komisije za pravna pitanja koji su zaključivali na osnovu svega što smo imali da debatujemo, odluku su saopštili, dakle, za sedam redova. Naš narod kaže "nije škola magare". To ne kaže slučajno. Ova odluka nema pouku o pravnom leku. Očigledno je da njihova namera polazi od toga da ovu odluku niko neće napasti pred bilo kojim nadležnim sudom u Srbiji.

Vladimir Vuletić
Vladimir Vuletić foto: Espreso

Onda se opet osvrnuo na Eda Janjevića.

- Ko je Edo Janjević, zašto je on dobio ovu odluku 15.5, a FKP ne može da je dobije do 9. jula. Zašto je FKP-u isticano da odluka još nije izrađena. Zašto je gen-sek FSS poslao u privatnoj korespondenciji poruku FKP da odluku šalje sutra, 5. jula, a da ona stigne tek 9. Šta je to sprečavalo FSS da mesec dana ne trepne i da u tom pogledu na bilo koji način ne učini gest koji je učinio Edu Janjeviću. Član 3 bi nam mogao dati odgovor ko je Edo Janjević.

Da li se radi o nekom iz Crvene zvezde?

- Stičem utisak da je Edo Janjević, a na novinarima je da istraže, neko iz FKCZ ko je ovu odluku primio kako bi mogla da bude konačna. Kako bi njom i na osnovu nje Crvena zvezda mogla da koristi onaj grb koji su stavljali na glasanje kako će da izgleda. Deluje mi da to u Evropi još nije prošlo. Imamo situaciju pravne nesigurnosti. Jedna zainteresovana strana ne dobija odluku dva meseca, jedna je dobija 24 časa nakon usvajanja. Da li bi FKP ovu odluku uopšte mogao da dobije da nije četiri puta zahtevao da mu se dostavi pored i posle zvaničnog zahteva podnetog 29. maja.

I onda je poentirao za kraj:

- Sve ovo nam govori u prilog činjenici da oni koji su se nadali da na ovakav način mogu da se ponašaju, ukazuje na bahatost, neukost, pravno gaženje svih načela i normi. Moraće ipak da se suoče sa činjenicom da ovo proći neće. Partizan počinje da broji rok koji je predviđen za podnošenje odgovarajuće tužbe. Nju ćemo podneti u najskorije vreme. Kad se to bude dogodilo Mesnom nadležnom osnovnom sudu na osnovu zakona o sportu, započećemo jednu pravnu bitku. Do sada smo se bavili bitkama koje su bile sve samo ne pravne. Ja sam već rekao da se politička čorba ne može srkati pravničkom viljuškom. Prvo jer ćete se povrediti, drugo jer će sve kroz nju isteći. Mi danas imamo pravni osnov, za početak pravne bitke. Porođajne muke sa ovom odlukom nisu završene. Čeka nas carski rez i to bez epidurala. Partizan stoji na stanovištu reči Jaše Tomića: "Neka je proklet svako ko hoće rata lakomog, pustog i voli krv, ali neka je proklet i svako onaj ko rata neće kada ga gaze brutalno kao sitnu crv".

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.