NE MRZIM SRBE, ALI MRZIM LAŽOVE! TERZIĆ JE LAŽOV! Savićević nikad jače udario na direktora Zvezde!
Dejan Savićević je opet žestoko opleo po Zvezdanu Terziću, Foto: EPA/Andrej Cukić/Dragana Udovičić

Teške reči

NE MRZIM SRBE, ALI MRZIM LAŽOVE! TERZIĆ JE LAŽOV! Savićević nikad jače udario na direktora Zvezde!

Poručio mu je da će tek osetiti njegov karakter

Objavljeno:

Predsednik FS Crne Gore Dejan Savićević ponovo je žestoko udario na generalnog direktora Crvene zvezde Zvezdana Terzića, odnosno, nastavio da njega navodi kao jednog od krivaca za to što je su Mirko Ivanić i Filip Stojković odbili da igraju za crnogorsku reprezentaciju protiv selekcije takozvanog Kosova.

Početkom juna Crna Gora je trebalo da igra meč kvalifikacija za EURO 2020 protiv reprezentacije samoproglašenog Kosova, ali su na dan utakmice dvojica igrača Crvene zvezde odbili da igraju, kao i selektor Ljubiša Tumbaković koji je odbio da vodi tim i zbog toga je morao da napusti kormilo Crne Gore.

U novom intervjuu za "Nedeljnik", prvi čovek crnogorskog fudbala i legenda upravo Crvene zvezde ostao je pri svom stavu koji je još ranije izneo u jednoj emisiji da je Zvezdan Terzić čovek koji je "zabio nož u leđa" crnogorskom fudbalu i da je on glavni krivac za to što se dogodilo.

Dejan Savićević je rekao da je Terzić zvao igrače i selektora
Dejan Savićević je rekao da je Terzić zvao igrače i selektorafoto: Beta/Dragan Karaderević/Dado Đilas

- Teških reči sa Terzićem je bilo preko štampe. Nisam ga zvao. On je prvi čovek iz Srbije koji se javio da kaže da nema veze sa ovim. Niko se nije javio, eto, samo on. A jeste se mešao. Kakav je to način da kažeš da nisi, a zvao si igrače, prenosio poruke, slao poruke...

- I zvao je Tumbakovića i rekao da ne treba da igra Ivanić, jer su velika sredstva uložena u njegovo dovođenje. I kako ne bi bilo dobro, jer navijači potom neće dozvoliti da igra za Zvezdu. Zvao je i Ivanića, a koliko sam shvatio nije u nekoj dobroj komunikaciji sa Stojkovićem. Barem tada nije bio, ne znam da li su popravili odnose. I posle je prebacio na to da sam ja protiv Srba, da šaljem poruke ljudima da mrze Srbe - ispričao je Savićević u dahu i nastavio:

- Ali samo da ne bude u zabludi da je neko u Crnoj Gori poverovao u to, i što se tiče fudbalskih ljudi i ovih do kojih je njemu stalo. I njegovog prijatelja kod kojeg ide uz skute. Da ne misli da je njega ubedio. A znao on na koga mislim. Nikoga nije ubedio i nema potrebe da širi lažne priče o meni kao srbomrscu. Ja ljude ne delim po veri ili naciji, mrzim jedino lažove. A to je on.

Dejan Savićević kaže da je Terzić tražio od Tumbakovića da ne igra Ivanić
Dejan Savićević kaže da je Terzić tražio od Tumbakovića da ne igra Ivanićfoto: Nebojša Mandić/Nemanja Nikolić

U svojoj reakciji na optužbe koje je Savićević još ranije izneo u emisiji na RTCG, Terzić je putem saopštenja poručio da "ne razume ludilo Dejana Savićevića".

- Svi koji su gledali emisiju, videli su da nisam imao nikakvo ludilo i da sam pričao normalno. A to što on naziva ludilom je moj karakter koji će on dobro osetiti. Pre nego što mi opet odgovori, neka pročita intervju Ilije Petkovića o njemu, jer će mu taj intervju biti med i mleko.

Savićević kaže da postoje svedoci da je Terzić zvao igrače i da se sada pravi da to nije uradio.

- Da je samo zvao igrače, to bi bilo okej. To su njegovi igrači i on mora da štiti interese Crvene zvezde. Na to ima pravo. Ali kakvo pravo ima da zove selektora druge države i da traži da neko ne igra, a onda izađe u javnost i kaže da nema veze sa tim.

- Pitajte sve igrače, kada je izašla ta njegova izjava, bili smo u Češkoj. Igrači me pitaju: ''Predsedniče, jeste li čitali ovo?'' Kažu: Kako ga nije sramota, mi smo bili tu kada je zvao Ivanića.'' Čovek je sam sebe provalio. On je zadnji čovek koji je trebalo to da uradi fudbalskoj Crnoj Gori, jer dobro zna koliko mu se pomoglo kad mu je bilo teško - zaključio je Savićević o Terziću.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.