Ovoliko su menadžeri zaradili od prodaje Rajkovića, Grujića, Jovanovića...

nisu male cifre

Ovoliko su menadžeri zaradili od prodaje Rajkovića, Grujića, Jovanovića...

Prilikom transfera Marka Grujića u Liverpul bio je angažovan posrednik Zoran Čanak i tom prilikom ugovorena je naknada u iznosu od 210.000 evra
Objavljeno: 18:24h

Predlod FIFA je upalio. Nakon što je svetska Kuća fudbala sugerisala svim fudbalskim Savezima da objavljuju visine transfera igrača u svojim ligama i naknade koje idu menadžerima, FSS je objavio podatke - ne sve, jer određeni klubovi (Partizan, Vojvodina, Borac iz Čačka...) nisu odgovorili na poziv. Po dostupnim informacijama, Crvena zvezda je u proteklih godinu dana raznim menadžerima isplatila 427.900 evra, a najviše saradniku nekadašnjeg sportskog direktora Zorana Stojadinovića, Zoranu Čanku (210.000) koji je bio uključen u transfer Marka Grujića u Liverpul.

Od prodaje Predraga Rajkovića u Makabi, firma "Lanigan Managment" je zaradila 90.000 evra, a od odlaska Vukašina Jovanovića u Zenit, "Chroma Trading Ltd" 60.000. U dolaske Mičela Donalda i Damijena Le Taleka iz ruske Mordovije bili su uključeni Srđan Jeremić i firma "Nianelli Investments Ltd". Njihovo posredovanje Zvezdu je u slučaju Holanđanina koštalo 32.900 evra, a u slučaju Francuza 35.000. Crveno-beli su ostali dužni da isplate još dvojicu posrednika, a to su Boško Janković (11.400 evra) za dolazak Aleksandra Kataija i Panče Georgijevski (10.000 evra) za dolazak Bruna Matosa.
Nebojša Mandić
Kod svih ovih transfera, kao i kada su u pitanju ostali klubovi koji su dostavili podatke, menadžeri nisu uzimali više od dozvoljenih tri odsto. Prilikom transfera Marka Grujića u Liverpul bio je angažovan posrednik Zoran Čanak i da je ugovorena naknada u iznosu od 210.000 evra što čini tri odsto transfera igrača koji iznosi 7.000.000 evra. Naknada za posredovanje je isplaćena.
Saša Pavlić Koky
Nažalost, na dopis FSS odgovorilo je samo deset klubova Superlige i Prve lige. Pored Crvene zvezde to su učinili još Mladost Lučani, Proleter Novi Sad, Napredak, Jagodina, Spartak Subotica, Javor, Metalac, Čukarički i Voždovac. Čukarički je za transfere Nikole Stojiljkovića u Bragu i Rajka Brežančića u AZ Alkmar platio posredniku Đuru Ivaniševiću 30.000 evra, dok je Voždovac poslovao sa Radetom Ćaldovićem i Nebojšom Čučkovićem u potpisivanju profesionalnih ugovora sa igračima Borislavom Terzićem, Nikolom Srećkovićem i Jovicom Blagojevićem, ali ni u jednom slučaju nije isplaćena naknada posrednicima.
Saša Pavlić Koky
Ostali pomenuti klubovi naveli su da nisu angažovali posrednike u transferima svojih igrača. (Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.