SARAJEVO POLA SATA GAZILO SLAVNI SELTIK, PA POSLE RAZBIJENO: Klub koji postoji 2 godine ostvario istorijsku pobedu!
Odson Eduar je postigao gol za preokret, Foto: EPA/Fehim Demir

Kvalifikacije za Ligu šampiona

SARAJEVO POLA SATA GAZILO SLAVNI SELTIK, PA POSLE RAZBIJENO: Klub koji postoji 2 godine ostvario istorijsku pobedu!

I naravno, valja pomenuti malteško čudo u Luksemburgu

Objavljeno:

Odigrano je 8 mečeva prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona, a za najveća iznenađenje pobrinuo se Ararat iz Jermenije i Valeta sa Malte.

Jermenski klub, koji postoji svega dve godine i već je osvojio šampionsku titulu, ostvario je i prvu pobedu u istoriji u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Oni su na domaćem terenu pobedili favorizovani AIK iz Švedske 2:1.

Po švedskog šampiona je krenulo po zlu već u 13. minutu kada su ostali sa igračem manje, pošto je Lundstrum dobio dva žuta kartona i morao ranije na tuširanje.

A Petros Avetsijan je bio precizan sa "bele tačke" i tako upisao svoje ime kao strelca prvog gola Ararat-Jermenije u evropskim kvalifikacijama. I drugi gol je bio njegovo delo.

Ipak, Obasi je uspeo da postigne pogodak za AIK koji bi mogao i da presudi koji će tim dalje, iako će Šveđani juriti na domaćem terenu minimalni zaostatak.

A pravo malo čudo je usred Luksemburga napravila malteška Valeta koja je izborila 2:2 protiv Didelanža, kluba koji je bio iznenađenje prošle sezone kada je ušao u grupnu fazu Lige Evrope.

Posle prvih 45 minuta vodili su domaći 2:0 golovima Betaiba i Stolca, ali su potom u periodu od 64. do 70. minuta primili dva gola. Peker i Borg su doneli iznenađujući remi šampionu sa Malte.

Spektakl na "Koševu" se nije dobro završio po Sarajevo koje je doživelo ubedljiv poraz od Seltika 3:1 u prvom meču kvalifikacija.

A počelo je sjajno, pritisla je četa Husrefa Musemića škotskog prvaka u prvih pola sata meča i impresionirala igrom i željom za nadigravanjem.

Anel Hebibović je već u 7. minutu propustio zicer, a čitav stadion u trans je bacio u 29. minutu Mirko Oremuš kada je doneo vođstvo domaćinu.

Ipak, to je bio znak za buđenje ekipe Nila Lenona, pa su samo šest minuta kasnije preko Džonstona stigli do izjednačenja.

U drugom poluvremenu je usledio potpuni preokret u režiji Eduarda i Skota Sinklera, pa su "kelti" već sada jednom nogo u drugom kolu.

kvalifikacije za Ligu šampiona
kvalifikacije za Ligu šampionafoto: Printscreen/flashscore.com

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.