ZBOG DUGAČKOJ JEZIKA: Mesiju preti dvogodišnja suspenzija!
Lionel Mesi bi mogao da bude suspendovan na čak 2 godina, Foto: AP

Odbio da primi medalju

ZBOG DUGAČKOJ JEZIKA: Mesiju preti dvogodišnja suspenzija!

Zbog optužbi koje je izneo na račun čelnika CONMEBOL-a protiv Argentinca će najverovatnije biti pokrenuta istraga

Objavljeno:

Lionel Mesi se suočava sa dvogodišnjom suspenzijom zbog ispada i skandala koji je izazvao na Kopa Amerika.

Argentinski fudbaler je najpre odbio da izađe na svečanu ceremoniju dodele medalja i da primi bronzano odličje za treće mesto, da bi potom pred medijima izneo žestoke optužbe na račun čelnika CONMEBOL-a da su korumpirani i da je sve namešteno da Brazil osvoji prvenstvo Južne Amerike.

- Kopa Amerika je nameštena da Brazil osvoji. Ja se nadam da sudije i VAR tehnologija neće uticati na utakmicu i da će dopustiti Peruu da bude ravnopravan rival u finalu, ali male su šanse da se to desi - rekao je Mesi koji je na meču za treće mesto dobio crveni karton.

Zbog toga će sada reagovati Disciplinska komicija Južnoameričke fudbalske federacije i sva je prilika da će protiv njega biti pokrenut disciplinski postupak.

Pravila strogo zabranjuju da fudbaleri komentarišu i vređaju članove organizacije i dovode njihov integritet u pitanje, a kazna koja mu preti jeste zabrana igranja čak do dve godine.

Tako bi Mesi mogao da propusti gotovo kompletne kvalifikacije za Mundijal 2022. godine, kao i Kopa Amerika 2020. čiji će domaćini biti Argentina i Kolumbija.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.