PROŽIVLJAVAO SAM PAKAO, BATICA ME JE ODBACIO: Zvezda uopšte nije dobra, Partizan je uvek bio moj klub i biće!
Ognjen Ožegović se bori za novu šansu u dresu Partizana, Foto: News1/Dado Djilas

ispovest

PROŽIVLJAVAO SAM PAKAO, BATICA ME JE ODBACIO: Zvezda uopšte nije dobra, Partizan je uvek bio moj klub i biće!

Poslednjih par godina Zvezda ne uspeva da slavi u derbiju, a opet dominantno osvaja prvenstvo...

Objavljeno: 20:43h

Fudbaler Partizana Ognjen Ožegović vratio se sa pozajmice iz ruskog Arsenala i rešio da progovori o svemu što mu se dešavalo prethodnih godinu dana.

- Sa Đukićem nisam imao nekih problema, ali prosto sam od početka bio sklonjen i polako sam se na pripremama istakao i izborio za priliku koju sam iskoristio na pravi način. Zaigrao sam protiv Vranja i postigao sam gol, onda i ona utakmica protiv Rudara iz Pljevalja i opet gol. Mislim da sam tada polako počeo da ulazim u tim, a onda je došao Bata Mirković i krenuo je pakao. Od starta sam bio odbačen iz nepoznatog razloga. Niko mi ništa nije govorio, samo su me sklonili od ekipe. Na treningu 25 igrača na jednoj strani, ja sam na drugoj, bez ikakvog obrazloženja. To je stvar u Partizanu koja će mi uvek ostati u ružnom sećanju. Nisam ja Leonardo ili Đurđević, ali mislim da sam svojim požrtvovanjem zaslužio da mi se takve stvari ne događaju. Imao sam sreće da nađem klub u dva dana iz Rusije i izvučem se iz porblema u kojem sa se bez sopstvene krivice našao. Bez obzira na sve to, Partizan je uvek bio moj klub i biće, a to što se desilo neće uticati na moju sliku o ovom klubu - rekao je Ožegović za Kurir.

Ognjen Ožegović, napadač Partizana
Ognjen Ožegović, napadač Partizana foto: Saša Pavlić Koky

Kako izgleda sadašnja ekipa Partizana, može li da sruši Zvezdu?

- Ja mislim da momci koji su igrali u poslednjem derbiju, u finalu Kupa, da su objasnili mnogo toga. Lično sam bio na ‘’Marakani’’ I video svojim očima da Zvezda nije dobra, prosto nisu uputili niti jedan šut, to sve govori. To sve što se medijski pumpa da je Zvezda bolja od Partizana, poslednja četiri derbija su dokazala da nije. Najveći problem su nam te male utakmice. Lako ćemo mi naći motiv za Evropu ili derbi, stvar je u utakmicama sa manjim timovima, u tim utakmicama se osvaja prvenstvo. Nama su te manje utakmice u poslednje dve godine uzele titulu, ni derbi ni bilo ko, samo utakmice gde smo bili na papiru apsolutni favoriti. Mislim da ko skupi više bodova u prva dva mesecca, dok se igra I Evropa I Kup I prvenstvo, taj osvaja titulu. U tih dva meseca odlučujuća je fizička snaga, a to je ono što se dobije za vreme priprema.

Poslednjih par godina Zvezda ne uspeva da slavi u derbiju, a opet dominantno osvaja prvenstvo.

- Manji klubovi mnogo više muče Partizan nego Zvezdu, jer su motivisaniji kada igraju sa nama. Od 16 klubova u Superligi, 12 igra sa Zvezdom 70 posto, dok sa Partizanom igraju sa 100 posto. Da li je to zbog medijske slike koja se pravi da je Zvezda nepobediva, pa onda svi očekuju I pre utakmice pet komada od njih, a sa Partizanom koji kao nije tako dobar misle da mogu da igraju ravnopravno I uzimaju im bodove.

Ožegović u dresu Crvene zvezde
Ožegović u dresu Crvene zvezde foto: Saša Pavlić Koky

Kakav odnos ima sa Miloševićem?

- Mnogo mi je drago što radim sa Savom. Mi napadači možemo mnogo toga da naučimo od njega. Sećam se kada je u reprezentaciji pokazivao udarac glavom, prijem lopte, pa to je nešto što se retko viđa. Imam super odnos ne samo sa šefom, već i sa celim stručnim štabom. Ne samo ja, već i ceo tim. Mlađi igrači nikada više nisu bili tako držani kao sada, što mi se sviđa i što je veoma dobro za timsku atmosferu - zaključio je napadač Partizana za Kurir.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/ Kurir sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.