SUMA I OŽEGOVIĆ PROMAŠIVALI, ALBANAC PRIHVATIO POKLON: Partizan poražen od Olimpije u drugoj slovenačkoj proveri!
Sejduba Suma - centralna figura prvog poluvremena, Foto: FK Partizan/Miroslav Todorović

espreso u sloveniji

SUMA I OŽEGOVIĆ PROMAŠIVALI, ALBANAC PRIHVATIO POKLON: Partizan poražen od Olimpije u drugoj slovenačkoj proveri!

Sva dešavanja sa meča možete pratiti na našem lajv-blogu

Objavljeno:

Partizanove pripreme u Sloveniji polako odmiču, ali i pored uvodnog trijumfa od 6:0 nad drugoligašem iz ove zemlje, doživeo je novi poraz. Bolja od izabranika Sava Miloševića bila je ljubljanska Olimpija na stadionu Stožice, a konačan rezultat je bio minimalnih 1:0.

U prvom poluvremenu, crno-beli su bili značajno bolji rival, ali nisu uspeli da iskoriste nekoliko više nego zrelih prilika. Promašivali su Ožegović i Suma iz veoma izglednih situacija.

A, kako to obično biva u fudbalu, Olimpija je u drugom poluvremenu bez preterano lepršave igre, kaznila Partizan za sve to. U 78. minutu sudija je dosudio čist penal, doduše, posle nekoliko diskutabilnih odluka sa druge strane, zbog čega je Savo Milošević poprilično burno reagovao pored linije.

Na belu tačku loptu je stavio Endri Čekići, koji je prevario Filipa Kljajića i poslao ga u drugu stranu.

U drugom poluvremenu za crno-bele su nastupila dva nova pojačanja, Umar Sadik i Rajko Brežančić, ali ni njihovo prisustvo na terenu nije bilo dovoljno za bolji rezultat.

Naredni meč Partizan igra protiv Bordoa u Klagenfurtu 10. jula, a to će ujedno biti i najozbiljnija provera pred početak nove sezone i drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

Sva dešavanja sa meča mogli ste da pratite uz lajv-strim...

79' GOL! 1:0 vodi Olimpija golom Endrija Čekićija sa bele tačke. Jedanaesterac jeste bio, ali su mu prethodile neke diskutabilne odluke arbitara posle nekoliko brutalnih startova nad Umarom Sadikom.

63' Dobar prodor Đorđa Ivanovića, ali centaršutom nije uspeo da pronađe dobro pozicioniranog Sadika. Ovaj momak bi mogao da bude zaista veliko pojačanje.

55' Glavni utisak dosadašnjeg toka poluvremena definitivno je rastrčani Umar Sadik, koji se odlično kreće, upošljava saigrače, otvara prostor i zadržava loptu kad god je to moguće.

49' Dve solidne situacije pred golom crno-belih, dva šuta van šesnaest metara, ali je oba puta odlično reagovao Stojkovič.

46' U igru je ušao povratnik u crno-bele redove Rajko Brežančić umesto Slobodana Uroševića. Osim njega, u drugom poluvremenu će za tim Sava Miloševića nastupiti još jedan novajlija - Umar Sadik.

Savo Milošević i Rajko Brežančić
Savo Milošević i Rajko Brežančić foto: Espreso.co.rs

POLUVREME! Uprkos terenskoj inicijativi, Partizan nije uspeo da dođe do gola. Najbolje prilike propustio je Sejduba Suma, a blizu gola bio je i Ognjen Ožegović. Sa druge strane, nismo videli nijednu ozbiljniju situaciju pred golom Vladimira Stojkovića.

35' Fantastična atmosfera u Stožicama, iako je u pitanju samo prijateljski meč.

27' Crno-beli značajno bolji za sad, ali i dalje je bez golova.

10' Partizan bolji rival za sad, Ožegović i Suma su imali najlepše poteze i šanse. Probao je i Vujačič glavom, ali za sada nema gola.

Ožegović propušta dobru priliku
Ožegović propušta dobru priliku foto: FK Partizan/Miroslav Todorović

20.15 - Meč je počeo, sva dešavanja pratite na priloženom lajv-strimu.

20.00 - Evo kako protiču poslednje pripreme crno-belih fudbalera za meč koji su ljubitelji fudbala u staroj Jugoslaviji često imali priliku da gledaju.

19.53 - U poslednji čas, saznali smo da utakmicu na Partizan TV prenosi Željko Pantić, iako je prvobitno bilio najavljeno da je neće on komentarisati.

19.50 - U međuvremenu, Svetozar Marković, iako je najavljen da uđe u drugom poluvremenu, neće nastupiti na ovom meču. U pitanju najverovatnije nije povreda, već postepeno ubacivanje mladog štopera u ritam posle povreda koje je imao u poslednje vreme, ali i putovanja sa mladom reprezentacijom u Trst na Evropsko prvenstvo u Italiji i San Marinu.

19.45 - Oba tima su izašla na zagrevanje.

1 / 2 Foto: Espreso.co.rs

19:35 - Ovo su sastavi za večerašnji duel.

foto: Espreso.co.rs

19:30 - Pogledajte atmosferu oko stadiona Olimpije pred meč sa Partizanom.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.