SEP BLATER SKROZ ODLEPIO: Optužili ga za korupciju, a on tuži FIFA zbog satova! Raspalio je i po Đaniju Infantinu!
Sep Blater, Foto: Printscreen/Youtube

UZVRAĆA UDARAC

SEP BLATER SKROZ ODLEPIO: Optužili ga za korupciju, a on tuži FIFA zbog satova! Raspalio je i po Đaniju Infantinu!

On je na mestu prvog čoveka svetskog fudbala proveo 17 godina koje su se završile 2015. godine u jeku korupcionaškog skandala

Objavljeno:

Bivši predsednik FIFA Sep Blater pokrenuo je sudski postupak protiv te institucije zbog moralne štete, a želi i da mu bude vraćeno 60 satova koji su mu oduzeti tokom istrage o korupciji u fudbalu.

On je na mestu prvog čoveka svetskog fudbala proveo 17 godina koje su se završile 2015. godine u jeku korupcionaškog skandala. Utvrđeno je da je odobrio dva miliona švajcarskih franaka nelojalne ispalte bivšem prvom čoveku UEFA Mišelu Platiniju. Francuz je saslušan, obojica su porekli nepravilnosti, a epilog svega je da je Blater suspendovan na šest godina.

Sep Blater i Mišel Platini
Sep Blater i Mišel Platini foto: Printscreen/Youtube

Postupak protiv Blatera je pokrenut 2015. godine u Švajcarskoj, ali optužnice još nema. U izjavi za BBC, Blater je rekao da želi da razgovara i sa vlastima u Francuskoj oko dodeljivanja domaćinstva Svetskog prvenstva 2022. godine Kataru.

- Spreman sam da pomognem da se razjasne sve te situacije. Čuo sam da bi želeli da razgovaraju sa mnom. Već su prošle četiri godine i ništa se nije dogodilo, slučaj treba rešiti, pošto taj slučaj ne postoji. Ne može biti optužbe, inače bi se to odavno dogodilo, ali nisam siguran da će to dogoditi sada. Želim da branim svoja prava, branići se dok sam živ. Nisam izgubio borbeni duh - izjavio je Sep Blater koji ima 83 godine.

Mišel Platini je saslušan zbog Blaterove 'nelojalne isplate'
Mišel Platini je saslušan zbog Blaterove "nelojalne isplate" foto: EPA/Yoan Valat

Dodao je i da je pokrenuo sudski postupak protiv FIFE pošto mu je svetska kuća fudbala tokom istrage oduzela lične stvari među kojima i 60 satova.

- To su moji satovi, vratite mi moje satove. To mi je važno. Radio sam u časovničarskoj industriji i napravio sam kolekciju. Oni su bili 41 godinu u Fifi, mogao sam odavno da ih odnesem kući. Zašto se bore za te satove? Nema poštovanja, predsednik Infantino nema poštovanja - dodao je bivši predsednik FIFA.

Takođe, Blater tvrdi da je zbog skandala njegova porodica patila više od njega i da su u školi maltretirali njegovu unuku kada je imala 14 godina i da je morala da napusti školu.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.