PUKLA BOMBA U HUMSKOJ: Partizan doveo napadača iz Rome!
Umar Sedik je novi fudbaler Partizana, Foto: Printskrin

završeno

PUKLA BOMBA U HUMSKOJ: Partizan doveo napadača iz Rome!

Veliko pojačanje za crno-bele

Objavljeno: 22:23h

Partizan je angažovao fudbalera Rome - Umara Sadika.

Crno-beli su doveli 23-godišnjeg napadača na jednogodišnju pozajmciju, a osvajač Kupa Srbije će Vučici iz Rima platiti 100.000 evra, s tim da na će na kraju sezone imati mogućnost da mu otkupe ugovor.

Novi napadač Partizana je u utorak ujutru stigao u Beograd i odmah je otišao na pregovore i medicinske preglede. Na slotu je imao još nekoliko ponuda, pa i poziv iz komšiluka, zato su crno-beli radili u tišini dok posao i sa Romom i sa igračem nije kompletiran.

Radi se o mladom reprezentativcu Nigerije, koji je proteklu sezonu proveo na pozajmici u Peruđi.

Sadik je rođen u Kaduni, u Nigeriji, gde je i počeo da se bavi fudbalom, u Akademiji "Budućnost Afrike", a nastavio je i na "Abuja akademiji fudbala". Skauti iz Italije su ga primerili na turniru "Kvarnerska rivijera" u Hrvatskoj, 2013. godine, gde je njegova akademija pobedila, a Sadik je bio ubedljivo najbolji strelac takmičenja.

Usledio je ubrzo poziv iz člana Serije B – Specije, koja je potpisala ugovor sa napadačem i poslala da na pozajmicu u Lavanjeze (Serija D). U toj sezoni Sadik je na 26 utakmica postigao čak 24 gola i postao najbolji strelac u Italiji u omladinskoj selekciji.

Leta 2015. godine italijanski velikan Roma je angažovala Sadika i to isprva kao pozajmljenog igrača Specije. U prve četiri utakmice u Primaveri za Vučicu je postigao osam golova i upisao tri asistencije.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.