VOJVODINA PUCA NA VRH TABELE: Osam pojačanja predstavljeno na Karađorđu u istom danu!
Predstavljanje pojačanja FK Vojvodine, Foto: FK Vojvodina

RADI SE PUNOM PAROM

VOJVODINA PUCA NA VRH TABELE: Osam pojačanja predstavljeno na Karađorđu u istom danu!

Najzvučnije pojačanje Vojvodine ovog leta svakako je Nikola Drinčić, bivši igrač Partizana, Spartaka iz Moskve, Krasnodara

Objavljeno: 23:04h

Fudbalski klub Vojvodina danas je zvanično predstavio svoje nove igrače. Na konferenciji za novinare u FC „Vujadin Boškov“, sportski direktor crveno-belih Nikola Lazetić javnosti je predstavio Nikolu Drinčića, Marka Đurišića, Petra Bojića, Jovana Kokira, Nikolu Vasiljevića, Đorđa Đurića i Miodraga Gemovića, kao i doskorašnjeg omladinca Mirka Topića, dok je Nemanja Vučić već bio predstavljen tokom prošle nedelje.

Obraćajući se prisutnima, sportski direktor FK Vojvodina istakao je da je prelazni rok za „staru damu“ praktično završen.

- Ovo su igrači koji su, u ovom trenutku, zaista potrebni FK Vojvodina. Većinu njih sam kontaktirao još pre nego što sam zvanično bio izabran za sportskog direktora, jer sam imao veliku želju da dođu, a neki su došli i na izričit zahtev trenera Lalatovića. Svi oni su odabrani na osnovu svog prethodnog učinka, te verujem da smo sada kompletirali tim i da ćemo ubuduće imati potpuno drugačiju koncepciju igre. Želeli smo da promenimo krv FK Vojvodina i očekujem da ćemo se, već na premijernoj utakmici protiv Mačve, navijačima predstaviti kao agresivna ekipa, koja se bori do poslednjeg momenta - izjavio je Lazetić.

Nikola Drinčić sa Sašom Ilićem
Nikola Drinčić sa Sašom Ilićem foto: Starsport©

Najzvučnije pojačanje Vojvodine ovog leta svakako je Nikola Drinčić, bivši igrač Partizana, Spartaka iz Moskve, Krasnodara itd, a prošle sezone je, igrajući za Radnički, uvršten u idealan tim Super lige Srbije.

- Očekivanja od nove sezone su velika, a prvi cilj je da izađemo u Evropu i doguramo što dalje u Kupu. Prošli smo kondicione pripreme na Zlatiboru, pa sada sledi onaj lepši deo, a to je uigravanje tima - rekao je Drinčić.

Odbranu Vojvodine ovog leta pojačao je dojučerašnji štoper Čukaričkog Đorđe Đurić (27), koji je prethodno nastupao za Rudar (Pljevlja), MTK (Mađarska), Tatabanju (Mađarska), Spartak, Rad i Sopot, a u karijeri ima osvojenu titulu i Kup Crne Gore.

- Zahvalan sam upravi kluba, sportskom direktoru Lazetiću i treneru Lalatoviću na tome što su mi omogućili da dođem u Vojvodinu, koja je jedan od naših najvećih klubova. Obećavam im da ću sigurno dati sve od sebe da opravdam njihovo poverenje i pokažem da zaslužujem da nosim ovaj grb - istakao je Đurić.

Ofanzivni deo Vošinog tima u ovom prelaznom roku pojačao je doskorašnji ofanzivni vezista lučanske Mladosti Petar Bojić (27), koji je u karijeri takođe igrao za Čukarički, sa kojim je osvojio Kup Srbije, kao i kruševački Napredak.

- Mislim da sam napravio pravi potez u karijeri dolaskom u Vojvodinu, jer je reč o velikom klubu, sa velikim ambicijama. Doduše, u protekle dve-tri godine je bila u određenoj rezultatskoj krizi, ali verujem da će se ove sezone vratiti tamo gde joj je mesto, a to je među prve tri-četiri ekipe u Srbiji - naglasio je Bojić.

Igrač oko koga se, usled nepotpisivanja ugovora, vodilo dosta polemike prethodnih nedelja je talentovani zadnji vezni Mirko Topić (18), koji je prošao kroz omladinsku školu „Ilija Pantelić“, a krajem prošle sezone debitovao i za prvi tim. Međutim, to je sada rešeno, te se od njega očekuje da u predstojećoj sezoni nastavi da se razvija i vrlo brzo postane jedan od oslonaca igre Vojvodine.

- Klub je jasno istakao da je cilj u narednoj sezoni da se obezbedi plasman u Evropu i ja verujem da ćemo to i ostvariti, a pored toga, nadam se da možemo da osvojimo i Kup Srbije - rekao je Topić.

Još jedan igrač koji je prošao kroz omladinsku školu „Ilija Pantelić“ jeste zadnji vezni Marko Đurišić (21), koji je, osim u prvom timu Vojvodine, karijeru gradio još u Proleteru, Mačvi i Dinamu iz Vranja. Ovog leta, vratio se u svoj klub.

- Drago mi je što sam se vratio kući, u svoj grad i svoj dom. Očekivanja su velika, a na meni je da se dokažem tako što ću na svakom treningu i svakoj utakmici davati svoj maksimum. Ako Bog da, sledeće godine igraćemo Evropu - izjavio je Đurišić.

Još jedno veliko pojačanje Vojvodine ovog leta predstavlja štoper Nikola Vasiljević (27), koji u redove „stare dame“ stiže iz redova aktuelnog šampiona Belorusije i učesnika 1/16 finala Lige Evrope iz prošle sezone – BATE Borisova.

- Kada sam dobio poziv ovog kluba, nisam mnogo razmišljao. Razgovarao sam sa sportskim direktorom i trenerom, posle čega sam doneo odluku da im pomognem u ostvarenju ciljeva. Drago mi je da sam ovde i nadam se da ćemo zajedno ići na putu ka uspesima - naglasio je Vasiljević.

Osveženje u svojim redovima na poziciji levog krila, Vojvodina je dobila u liku Miodraga Gemovića (24), koji je prethodne dve i po godine proveo u Mačvi, a prethodno igrao još za Čukarički, Zemun i Sinđelić.

- Očekivanja kluba su velika i ja sam ubeđen u to da ćemo sledeće sezone igrati u Evropi, te se zahvaljujem predsedniku, sportskom direktoru i treneru Nenadu Lalatoviću na pozivu u ovako veliki klub. Danas ću imati prvi trening sa ekipom, što znači da od danas počinjem da se dokazujem treneru Lalatoviću i borim za svoje mesto u startnih 11. Vrlo sam srećan što sam postao član ove ekipe i ovog kluba - rekao je Gemović.

Jovan Kokir
Jovan Kokir foto: Youtube / Printscreen

Da se u FK Vojvodina misli i na budućnost, pokazuje i angažovanje doskorašnjeg levokrilnog igrača Teleoptika Jovana Kokira (19), koji je prošao kroz omladinsku školu Partizana.

- Čast mi je što sam došao u ovako veliki klub kao što je Vojvodina. Očekivanja su velika i siguran sam u to da će Vojvodina izboriti izlazak u Evropu sledeće godine. Ja bih želeo da joj u što većoj meri pomognem ka ostvarenju tog cilja - izjavio je Kokir.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Žurnal)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.