ZVEZDA PROMAŠILA REMI SA ZENITOM U GENERALCI: Rusi bolji u prvom poluvremenu, ali su u drugom spasavali živu glavu!
Detalj sa utakmice Zvezda - Zenit, Foto: Espreso.co.rs

espreso na licu mesta

ZVEZDA PROMAŠILA REMI SA ZENITOM U GENERALCI: Rusi bolji u prvom poluvremenu, ali su u drugom spasavali živu glavu!

Sva dešavanja sa meča možete da pratite na našem lajv-blogu

Objavljeno:

Crvena zvezda je poražena od Zenita iz Sankt Peterburga na poslednjoj ozbiljnoj proveri na pripremama u Austriji. Prvak Rusije slavio je sa 1:0, istim rezultatom kao zimus u Beleku nadomak Antalije, slavnog turskog letovališta.

Jedini pogodak postigao je Serdar Azmun u 39. minutu, posle zbunjene reakcije odbrane crveno-belih i akcije sa Žirkovim.

Nije da Zvezda nije imala svojih prilika, pošto je dve sjajne u prvom poluvremenu propustio Mirko Ivanić, a u drugom je fantastičnim udarcem iz daljine zapretio Marko Gobeljić.

U poslednjih 20-ak minuta su crveno-beli imali više od igre, ali ipak je bilo kasno. Interesantno, u 80. minutu, umalo da Branislav Ivanović, kapiten ruskog tima i bivši kapiten Srbije postigne autogol, samim tim i donese daleko prihvatljiviji remi ekipi Vladana Milojevića, ali posle centaršuta Vulića ipak nije bilo dovoljno sreće.

Najbolju od svih prilika, promašio je Milan Jevtović posle dodavanja Alekse Vukanovića u 87. minutu, kada je lopta prošla bukvalno na par centimetara od golmanove leve stative.

Poslednja pripremna utakmica za srpskog šampiona na programu je 1. jula, a protivnik će biti austrijski drugoligaš Blau Vajs iz Linca.

Sva dešavanja pratite uz "livestream" na Espresu koji je preuzet sa Zvezdinog zvaničnog Youtube naloga...

90'+2 Kraj utakmice, u kojoj je Zenit i pored toga što je stvorio manje šansi, bio bolji rival do sredine drugog poluvremena, kada je Zvezda preuzela terensku inicijativu, napala, ali nije uspela da solidne prilike pretvori u pogodak. Najbliži tome bili su Marko Gobeljić, Milan Jevtović, ali i Branislav Ivanović, koji umalo da postigne autogol u 80. minutu. Treba pomenuti da je golman Zoran Popović imao nekoliko sjajnih reakcija, posebno jednu u drugom poluvremenu kada je Azmunu skinuo čist zicer. Konačan rezultat bio je isti kao rezultat na poluvremenu - 1:1.

46' Na poluvremenu je u igru ušao Radovan Pankov, koji je imao problema sa prednjom ložom. Zamenio je Vujadina Savića, ovo je njegov nezvanični debi u crveno-belom dresu.

ZAVRŠENO JE PRVO POLUVREME! Crveno-beli gube od Zenita sa 0:1, ali imali su i oni svojih šansi. Ivanić, Boaći i drugari su uspevali da namuče golmana ruskog šampiona, ali za sada nisu uspeli da ga savladaju. Jedinu priliku za momke iz Sankt Peterburga sem tog pogotka propustio je Artjom Dzjuba.

39' Zenit je poveo sa 1:0! Gol je postigao Azmun posle zabune u kaznenom prostoru šampiona Srbije. Par minuta kasnije i Ričmond Boaći je pogodio mrežu ruskog prvaka, ali je pre toga bio u ofsajdu.

1 / 2 Foto: Espreso.co.rs

16:30 - Utakmica je počela.

16:20 - Zvezda će imati sjajnu podršku na današnjem meču, a i Zenit će takođe imati nekoliko svojih navijača.

1 / 3 Foto: Espreso.co.rs

Ovo je sastav Zvezde za meč sa Zenitom: Popović - Gobeljić, Savić, Milunović, Rodić - Jovančić, Ivanić, Ben, Marin, Jevtović - Boaći.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.