Ivanović iskreno o atmosferi u reprezentaciji: Voleo bih da se češće svađamo!

Kaže da nismo velesila

Ivanović iskreno o atmosferi u reprezentaciji: Voleo bih da se češće svađamo!

Kapiten Srbije tvrdi da su njegovi saigrači previše dobri drugovi, pa nekada prećutkuju stvari jedni drugima, što nije u korist ekipe
Objavljeno:

Da li nam je Branislav Ivanović upravo rekao istinu koju nismo spremni da prihvatimo ili jednostavno je pogrešio i potražio opravdanje za sebe i saigrače? "Srbija nije fudbalska velesila i to nikada neće biti", izjavio je kapiten srpske reprezentacije. Defanzivac Čelsija i jedan od igrača koji su mnogo dali u dresu nacionalnog tima, a koji je u poslednje vreme često kritikovan, jer nije pružao partije u skladu sa svojim renomeom, je dao veoma iskren intervjuu za "Žurnal" u kome je rekao neke stvari koje se baš i neće dopasti ovdašnjim navijačima.

- Mi moramo da shvatimo da nismo fudbalska velesila i da nikada to nećemo ni biti. Uvek sam bio za to da se pobeđuju protivnici koji su slabiji od nas, a da od ovih uslovno rečeno jačih možemo i imamo pravo i da izgubimo - rekao je kapiten Srbije. Atmsfera u ekipi je preduslov za svaki uspeh, a ona se među "orlovima" često označava kao najveći problem i mnogi smatraju da je katastrofalna, dok sa druge strane igrači konstantno tvrde da to nije tako i da se fenomenalno slažu.
Dado Đilas
Ivanović smatra da saigrači nisu dovoljno iskreni jedni prema drugima i voleo bi kada bi između njih češće dolazilo do varnica, jer bi to bilo za dobrobit ekipe - Mislim da nekada nismo dovoljno iskreni i direktni jedni prema drugima i da to izgleda "našminkano" i lepo. U klubovima naročito na vrhunskom nivou postoji mnogo više nesuglasica, konflikta, direktnih rasprava i priča za dobrobit tima.
Reuters
- Ovde smo generacijski blizu, dobri smo prijatelji i retko kada izbije između nas čak i neka mala varnica, a voleo bih da ih je više. Od kada sam ušao u reprezentaciju mislim da je atmosfera kao i odnos među igračima fenomenalan. Možda smo nekada i previše dobri jedni prema drugima, prećutimo neke stvari, propustimo da kažemo u lice ono što bi trebalo za dobrobit ekipe. Predvodnik ove generacije "orlova" je na kraju poručio da ova ekipa ima kvalitet da se plasira na Mundijal u Rusiji, ali da bi za to trebalo da se poklope neke stvari, pre svega da svi igrači budu zdravi i da igraju redovno u svojim klubovima. (Espreso.co.rs / Izvor: Sportski žurnal)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.