SJAJNE VESTI ZA PARTIZAN: Sedmostruki šampion Evrope obradovao crno-bele kao niko drugi!
Foto: Starsport

radost grobara

SJAJNE VESTI ZA PARTIZAN: Sedmostruki šampion Evrope obradovao crno-bele kao niko drugi!

I UEFA ima svoje zasluge...

Objavljeno:

Fudbaleri Partizana u kvalifikacije za Ligu Evrope krenuće od drugog kola (25. jula i 1. avgusta), kada će se najverovatnije sastati sa škotskim Kilmarnokom.

Crno-beli će takođe biti nosioci u žrebu trećeg pretkola (biće održan pre nego što se bude znalo ko ide dalje), a za povlašćen status projektovani su i uoči plej-of runde kvalifikacija, naravno ako dođu do nje. Zahvaljujući koeficijentu 18,000 prema projekciji su bili prvi “iznad crte”, dok je engleski Vulverhempton sa 17,092 čekao kiks nekog od favorita da bi se i on našao među nosiocima.

Postojala je mogućnost da administrativnim izbacivanjem Trabzonspora, o čemu će UEFA odlučivati kroz nekoliko dana, u kvalifikacije uđe Fenerbahče, koji ima veći koeficijent od Partizana, pa bi ga potisnuo u grupu nepovlašćenih na žrebu plej-of runde.

UEFA je sporazumno udaljila iz takmičenja Milan
UEFA je sporazumno udaljila iz takmičenja Milanfoto: EPA

Ipak, nakon što je UEFA sporazumno udaljila iz takmičenja Milan, zbog kršenja finansijskog fer-pleja, Roma će se iz kvalifikacija pomeriti direktno u grupnu fazu, dok će u kvalifikacijama, kao sledeći po plasmanu u Seriji A, nastupiti Torino.

“Bikovi” su po klupskom koeficijentu daleko slabiji od beogradskih crno-belih, što znači da Vulverhempton ulaze među nosioce, dok Partizan čak i u slučaju uključivanja Fenerbahčea neće moći da se u potencijalnom dvomeču za evropsku jesen sastane sa najopasnijim rivalima “na papiru”, a to su: PSV Ajndhoven, praška Sparta, Plzenj, Braga, Gent, Legija, Ajntraht, FSCB (bivša Steaua), Fejenord, Espanjol, Malme i Vulverhempton, odnosno i crno-beli će sigurno biti nosioci u odlučujućem kvalifikacionom kolu za plasman u grupnu fazu Lige Evrope.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.