SAVIĆ IN, STOJKOVIĆ OUT: Zenit kao generalna proba pred novi početak!
Filip Stojković i Vujadin Savić, Foto: Starsport©

espreso na licu mesta

SAVIĆ IN, STOJKOVIĆ OUT: Zenit kao generalna proba pred novi početak!

Od specijalnog izveštača sa priprema u Austriji

Objavljeno:
Nikola Husein

Fudbaleri Crvene zvezde ulaze u sam finiš priprema za novu sezonu. Posle tri meča u austrijskom Vindišgarstenu na red dolazi utakmica sa ruskim prvakom Zenitom u Bišoshofenu (16:30) ujedno biti i generalna proba pred duel sa Suduvom 9. jula u Marijampolju.

Istina, nisu briljirali izabranici Vladana Milojevića... Osim pobede nad lokalnim niželigašem od 7:0, mečevi sa Klužom i Apolonom nisu doneli baš jasnu sliku o srpskom šampionu. Teško se ulazi u šanse, a još se teže postižu golovi.

Interesantno, na oba duela štoperi su bili strelci, pa je to još jedan problem više za Milojevića koji i dalje na raspolaganju nema ubojitog napadača koji je u formi. Izvesno je da će Boaći biti prvi izbor za meč prvog kola kvalifikacija, zbog cele situacije sa Pavkovim i odugovlačenja transfera Tomanea, ali jasno se vidi da to nije onaj Boaći iz prvog mandata.

Kako stvari stoje Savić ostaje u Zvezdi
Kako stvari stoje Savić ostaje u Zvezdifoto: FK Crvena zvezda

Što se tiče utakmice sa Zenitom, očekuje se da Milojević izvede sledeći sastav: Popović - Gobeljić, Savić, Milunović, Rodić - Jovančić, Ivanić, Ben, Marin, Jevtović - Boaći.

Donedavni kapiten tima Vujadin Savić uspeo je da se vrati u startnu postavu prevashodno zbog toga što se Babić tek vratio sa Evropskog prvenstva za mlade, a Pankov je i dalje rovit zbog lakše povrede lože sa kojom je kuburio u Austriji.

Epizoda Filipa Stojkovića se vrlo verovatno bliži kraju, pa je Marko Gobeljić zauzeo njegovo mesto na desnom beku. Dokaz da se rad isplati vidi se na primeru Jevtovića koji je sjajnim pristupom na treninzima obezbedio sebi minutažu, iako je bio na izlaznim vratima iz kluba posle osvajanja šampionske titule.

Bilo kako bilo, meč sa Zenitom može da bude odlična provera, čak i ako se ne ostvari pozitivan rezultat, pošto će stručni štab imati dovoljno vremena da namesti kockice i sklopi tim za Suduvu, ali ne treba zaboraviti da je Kanjas već potpisao za crveno-bele i trebalo bi da bude ogromno pojačanje za novi pohod na Ligu šampiona.

Podsetimo, Zvezda i Zenit su već igrali na zimskim pripremama u Antaliji 2018. godine, a pobedu je odneo tim iz Sankt Peterburga golom Serohina u 23. minutu.

BONUS VIDEO:

(Izveštač iz Austrije, Nikola Husein)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.