BRAZILCI ISKIDALI ŽIVCE NAVIJAČIMA: Ipak penali su im doneli polufinale Kopa Amerika posle 12 godina!
Brazilci slave golmana Alisona i napadača Gabrijela Žesusa, Foto: EPA/Sebastiao Moreira

Kopa Amerika

BRAZILCI ISKIDALI ŽIVCE NAVIJAČIMA: Ipak penali su im doneli polufinale Kopa Amerika posle 12 godina!

Nikako nisu uspevali da nađu lopti put do mreže Paragvaja

Objavljeno: 10:23h

Ponovo su kidali Brazilci živce svojim navijačima, ali su na kraju uspeli posle 12 godina da prekinu lošu tradiciju i najzad stignu do polufinala Kopa Amerika.

Bolje izvođenje jedanaesteraca od Paragvajaca donelo je, na kraju, olakšanje čitavoj naciji, a posebno selektoru Titeu i igračima, koji bi sigurno bili razapeti da ponovo nisu uspeli da uđu među 4 najbolje na kontinentalnom šampionatu, čiji su domaćini.

Neutešni Paragvajci
Neutešni Paragvajcifoto: EPA / Jose Mendez

A kao i na gotovo svim prethodnim utakmicama, i ovog puta je korišćen VAR na meču Brazilaca i ponovo ih je razbesneo kada je Balbuena na početku drugog poluvremena kao poslednji igrač odbrane srušio zahuktalog Firmina.

Sudija iz Čilea je pokazao na belu tačku i crveni karton Paragvajcu, ali je ubrzo stigla reakcija iz VAR sobe, gledanje snimka i utvrđeno je da je prekršaj bio na ivici šesnaesterca, pa je odluka o penalu poništena, ali ne i crveni karton.

Sudija Roberto Tobar gleda VAR i poništava odluku o penalu
Sudija Roberto Tobar gleda VAR i poništava odluku o penalufoto: EPA/Sebastiao Moreira

Ipak, sa igračem manje Paragvajci su uspeli da se izbore i u narednih sat vremena ne prime gol, te dođu do jedanaesteraca i penal serije.

Ali tamo, Alison najpre skida udarac Gustava Gomeza, međutim, Firmino promašuje u četvrtoj seriji i vraća protivnike u život. Na kraju ipak, Derlis Gonzalez šutira pored stative, a Gabrijel Žesus donosi pobedu Brazilu i plasman u polufinale.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.