TEŠKE NOGE, TEŽAK I REZULTAT: Partizan poražen od Budućnosti u prvoj pripremnoj utakmici!
Foto: Espreso.co.rs

ESPRESO NA PRIPREMAMA CRNO-BELIH

TEŠKE NOGE, TEŽAK I REZULTAT: Partizan poražen od Budućnosti u prvoj pripremnoj utakmici!

Sem solidnog zalaganja Sejdube Sume u prvih 45 minuta, pokojem prodoru Filipa Stevanovića u drugom, teško je izvući mnogo pozitivnih stvari u igri crno-belih

Objavljeno:
Aleksa Radosavljević

Pripreme Partizana polako uzimaju pun zamah, noge su teške od napornih treninga, a nimalo lako nije bilo ni navijačima crno-belih koji su došli u Užice ovog prijatnog letnjeg popodneva. Podgorička Budućnost, iako nije imala bogzna kakvu igru, ostvarila je pozitivan rezultat, pošto je sa 1:0 slavila nad osvajačem Kupa Srbije.

Utakmica je otvorena na poprilično oštar način, mnogo snažnih startova, čak i na granici crvenog kartona. A onda, hladan tuš za crno-bele, tek 12 minuta po startu nove sezone. Dominik Dinga je loše ispucao loptu iz svog kaznenog prostora, što je iskoristio Dušan Bakić. Asistirao je za Mihajla Perovića koji je zakucao loptu sa autoritetom u gornji desni ugao pored nemoćnog povratnika među crno-bele stative Nemanje Stevanovića.

1 / 2 Foto: Espreso.co.rs

Prvu pravu priliku, Partizan je imao u 18. minutu, kada je pravo u golmana podgoričkog tima Miloša Dragojevića. Odmah minut kasnije, probao je i Lakčević. Valja napomenuti i da je Sejduba Suma, kao što je i najavljeno, zaigrao iza napadača, još jednog povratnika Ožegovića, a u 27. minutu je, posle nekoliko slabo izvedenih prekida, šutirao sa 20-ak metara, lopta se odbila od nogu defanzivca Budućnosti i pogodila prečku.

Bilo je to sve što se tiče uzbuđenja u prvom poluvremenu. U drugom poluvremenu, Savo Milošević se opredelio za potpuno novih 11 igrača, što je bio slučaj i sa Budućnosti, za koju je od 46. minuta zaigrao i bivši član Partizana, Petar Grbić, kome je istekla pozajmica u niškom Radničkom.

Već u 56. minutu, mlađani Filip Stevanović se stuštio ka golu Podgoričana, ali je fauliran nadomak ivice šesnaesterca. Upravo on je i izveo slobodnjak, ali je lopta prošla tik iznad prečke. Par napada kasnije, u šansi se našao i Slobodan Stanojlović, čiji udarac je završio koji centimetar od leve stative golmana Budućnosti.

foto: Espreso.co.rs

Nastavili su da se ređaju napadi crno-belih, Đorđe Ivanović je dobio loptu od protivničkog fudbalera, predriblao golmana, ali iz mrtvog ugla uspeo da pogodi samo stativu. Imao je tim iz Humske još nekoliko poluprilika, najčešće preko Đorđa Ivanovića, a u 80. minutu je pripretila i Budućnost, ali je izgledna šansa otišla u zaborav zbog nedozvoljene pozicije. U 83. minutu je pripretio i Ivan Bojović, ali nije uspeo da duplira prednost svoje ekipe. U sam smiraj meča, opet je šutirao Stanojlović, ali nije uspeo da savlada golmana Budućnosti.

30. juna igrače Parrizana očekuje nova utakmica protiv crnogorske Zvijezde.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.